Căutare Live

Zile de foc în România. 1 iulie va intra în istorie cu cele mai ridicate temperaturi, pentru această perioadă. Peste 70 de grade, la nivelul asfaltului

Sunt prognozate 43 de grade celsius. La umbră. Asta înseamnă, la nivelul asfaltului, chiar şi peste 70 de grade celsius. Aseară, Ministrul de Interne a anunţat că va suplimenta ambulanțele și autospecialele SMURD pentru intervenţii în cazul unor urgențe majore.

Urmează zile de foc la noi în ţară. În data de 1 iulie s-ar putea înregistra cele mai ridicate temperaturi din istoria măsurătorilor, pentru această perioadă. Sunt prognozate 43 de grade celsius, la umbră. Asta înseamnă, la nivelul asfaltului, chiar şi peste 70 de grade celsius.

Aseară, Ministrul de Interne a anunţat că va suplimenta ambulanțele și autospecialele SMURD pentru intervenţii în cazul unor urgențe majore. Este posibil pe baza materialelor din acest moment sa luam in consid emiterea unui cod rosu de canicula pentru areale extinse din Oltenia si MUNTENIA pentru ca in aceste zone se anticipează.

PÂRJOLUL din ’51, ziua în care s-a înregistrat cea mai mare temperatură din România: 44.5 °C! „Se usca de tot pământul... Aşa zic io, după porumb. Erau crăpături de băgai palma, chiar piciorul!”

Valul de caniculă va atinge cote de record sâmbătă. Atunci, în sudul extrem al ţării, termometrele vor indica şi 43 de grade celsius. La umbră. Valorile prognozate pentru data de 1 iulie depăşesc toate maximele absolute înregistrate până acum. Iar pentru valorile de peste 40 de grade celsius sunt necesare măsuri de mobilizare maximă.

Orele de muncă în soare trebuie alternate cu ore de odihnă la umbră. Angajatorul mai este obligat şi să asigure ventilaţie la locul de muncă. Iar dacă se prelungeşte canicula, fiecărui angajat trebuie să primească apă în fiecare zi. În sectorul 1 din capitală, au fost puse deja la dispoziţia oamenilor două numere de telefon, apelabile 24 de ore din 24, 021/9644 sau 0762.251.007.

-38,5 grade în România! 17 oameni morți. ”Am găsit câinele înghețat în picioare. Seara era viu. La 6.30, decedat!”

La nivel național sunt disponibile, în medie, 840 de ambulanțe și 270 de autospeciale SMURD care pot interveni la solicitările cetățenilor.

După zilele caniculare, meteorologii au anunțat că vor furtuni, vijelii şi căderi de grindină mai ales în partea de vest a ţării. În timp ce, mai ales sudul şi sud-estul ţării, până în septembrie inclusiv, precipitaţiile totale lunare vor fi deficitare. În timp ce temperaturile medii lunare vor fi mai ridicate decât cele normale.

-38,5 grade în România! 17 oameni morți. ”Am găsit câinele înghețat în picioare. Seara era viu. La 6.30, decedat!”... Veste bună pentru bugetari! De la 1 iulie, se măresc salariile, substanțial. Punctul de pensie va crește și el...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri