Românii au mai multe minivacanțe și zile libere legale în 2019. Care sunt acestea și care este următoarea minivacanță
Zilele libere se acordă prin intermediul Codului Muncii. În cursul anului 2019 sunt nu mai puțin de 15 zile libere stabilite prin lege. Din nefericire, nu toate zilele de sărbătoare legală pică în timpul săptămânii, astfel că, pe parcursul anului 2019 sunt doar 10 zile libere.
Zile libere 2019, minivacanța de Sfântă Maria - Adormirea Maicii Domnului
15 august, de Adormirea Maicii Domnului, nu se lucrează, astfel că ziua de joi va fi liberă. Ministerul Muncii urmează să anunțe dacă va face punte și dacă va aproba drept nelucrătarea și ziua de vineri, 16 august. În acest caz, românii ar putea avea o minivacanță de patru zile.
Zile libere 2019, minivacanța de Rusalii
Sărbătoarea Sfântă a Rusaliilor este prăznuită anual la 50 de zile de la sărbătoarea Sfintelor Paști. În 2019, Rusaliile sunt pe 16 iunie. Astfel, românii au zile libere pe 16 iunie, duminică, și pe 17 iunie, luni.
Zile libere minivacanța de Paște 2019
Potrivit codului Muncii, românii au liber și pe 26 aprilie când pică Vinerea Mare. 29 aprilie 2019 este, de asemenea, declarată zi liberă nelucrătoare, fiind a doua zi de Paște.
Bugetarii au avut în 2019 o minivacantã de 6 zile libere legale, de vineri, 26 aprilie, pânã joi, 2 mai.
ZILE LIBERE 2019:
- 1 și 2 ianuarie (Anul Nou) - marți și miercuri;
- 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române) - joi;
- 26 aprilie (Vinerea Mare) - vineri;
- 28 și 29 aprilie (prima și a doua zi de Paște) - duminică și luni;
- 1 mai (Ziua Muncii) - miercuri;
- 1 iunie (Ziua Copilului) - sâmbătă;
- 16 și 17 iunie (prima și a doua zi de Rusalii) - duminică și luni;
- 15 august (Adormirea Maicii Domnului) - joi;
- 30 noiembrie (Sfântul Andrei) - sâmbătă;
- 1 decembrie (Ziua Națională a României) - duminică;
- 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun) - miercuri și joi.
Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității. Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile
Citește și: Românii vor avea o minivacanță în luna august! În ce condiții se vor bucura de patru zile libere!
Alertă! Pești carnivori găsiți într-un lac din Maramureș! Oamenii vin des la scăldat în zonă... Cutremur în România! Seismul s-a produs în urmă cu puțin timp și a fost resimțit în mai multe zone!...