Al Capone este cel mai faimos gangster din toate timpurile. Recunoscut pentru tendințele sale sociopate și pentru temperamentul dificil, „Cicatrice”, așa cum era poreclit, a dominat lumea interlopă din America în perioada 1920-1930.
A condus adevarăte industrii de trafic cu alcool, jocuri de noroc, prostituție și alte operațiuni ilegale în Statele Unite. Una dintre cele mai mari operațiuni s-a desfășurat de Sfântul Valentin, în 1929, când și-a eliminat aproape toți inamicii într-o singură zi.
Al Capone, cel mai faimos gangster din toate timpurile
Al Capone a fost conducătorul unei mari rețele de crimă organizată („Chicago Outfit”). Până astăzi numele său se leagă de noțiunea de spălare a banilor.
Deși fenomenul spălării banilor a apărut cu mult timp în urmă, fiind legat de istoria comerțului și apariția sistemului bancar, el a fost consacrat în timpul prohibiției din SUA când interzicerea vânzării, producerii, consumării și transportării de alcool și de băuturi alcooliceși restricțiile impuse de stat asupra jocurilor de noroc au condus la îmbogățirea infractorilor și a mafiei și, în general, a celor care nu respectau interdicțiile impuse. Astfel, aceștia au acumulat sume imense de bani în numerar.
Al Capone ajunsese să țină pe rafturile dintr-o cămară din casa sa din Chicago câteva milioane de dolari care începeau să constituie o mare problemă. Soluția a constat în deschiderea unor afaceri paravan, din care se câștigau bani în numerar. Astfel, acesta și-au deschis spălătorii de mașini și de haine pentru a-și motiva încasările.
Deși a reușit multă vreme să se sustragă justiției și să nu fie niciodată găsit vinovat pentru crimele violente comise de «sindicatul crimei » pe care l-a condus, cariera sa de gangster s-a încheiat de fapt în 1931 când guvernul federal a reușit să-l facă judecat și condamnat pentru evaziune fiscală. Al Capone petrecut în continuare mai mulți ani în închisori, între care vestita Alcatraz, unde a fost inchis în detenția sa cea mai lungă.
Ultimii ani ai vieții i-a petrecut în Florida, bolnav de neurosifilis. A murit în urma unui accident vascular cerebral, la vârsta de 48 ani.
Sursa: wikipedia, historia.ro
Cele 10 locuri din lume INTERZISE pe Google Maps. Ce nu ai voie să cauți pe harta... SONDAJ! Cu cine ar vota românii, dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare. Surpriză de proporții!...