Antena Căutare

Ziua Nationala, sarbatorita cu parade militare de amploare in Bucuresti si Alba Iulia

Este 1 decembrie si ca in fiecare an Bucurestiul si Alba Iulia sunt in fierbere. Ceaunele cu fasole si carnati se pun pe foc si. se pregatesc paradele! Zeci de ore de pregatiri pentru mii de militari si oficliali asteapta sa fie rasplatite astazi de plauzele si de admiratia tuturor romanilor.

VEZI CARE SUNT ZONELE RESTRICTIONATE DE 1 DECEMBRIE!


Defilarea din Capitala:


La defilare vor participa detasamente ale Asociatiei Traditii Militare, Academiei Tehnice Militare, Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", Academiei Fortelor Aeriene "Henri Coanda", Academiei Navale "Mircea cel Batran", Colegiului Militar Liceal "Dimitrie Cantemir" si ale fortelor terestre, aeriene si navale.

Elicopterele IAR-330 Puma SOCAT de la Flotila 90 Transport Aerian (Otopeni), Flotila 71 Aeriana (Campia Turzii) si de la Flotila 95 Aeriana (Bacau) sunt primele formatii care vor executa survolul.

Pentru prima data la parada dedicata Zilei Nationale a Romaniei va participa avionul de transport scurt mediu-curier C27 J SPARTAN. Acesta va fi insotit de doua avioane IAR-99 SOIM. De asemenea vor decola un avion C-130 Hercules, un avion IAR-99 SOIM, ultimul elicopter care survoleaza Piata Arcului de Triumf urmand sa fie IAR PUMA NAVAL, care face parte din Grupul de Elicoptere al Fortelor Navale.

La parada vor mai participa si autovehiculule HUMVEE M-1165, URO VAMTAC, transportorul de trupe Piranha III C, masina de lupta a infanteriei 84 M "Jderul", transportorul amfibiu blindat B 33 "Zimbrul", tancul TR 85 M1 "Bizonul", Sistemul de artilerie LAROM, Complexul antiaerian tractat 2 x 35 mm "OERLIKON", Complexul antiaerian autopropulsat "GHEPARD", Autostatiile radio Harris/Chevrolet, Sistemul de rachete sol-aer cu baza la sol HAWK, Instalatia Mobila de Lansare (IML), ambarcatiuni RHIB.

Serviciul Roman de Informatii va fi reprezentat la parada de un detasament format din 59 de ofiteri si subofiteri, urmat de autospeciale de interventie pentru executarea misiunilor de lupta.

De la ora 17.00, militari din Regimentul 30 Garda "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torte pe itinerarul Palatul Cercului Militar National - Bulevardul Regina Elisabeta - Piata Operei - Pod Cotroceni - Bulevardul Geniului - Bulevardul Vasile Milea - Bulevardul Timisoara. Militarii romani aflati in misiune in teatrele de operatii vor organiza manifestari specifice dedicate Zilei Nationale a Romaniei.



Sarbatoare in Alba Iulia:

La Alba Iulia, locuitorii orasului vor putea lua parte la un Te Deum organizat la Catedrala Reintregirii, la ora 12:00. De asemenea, la aceeasi ora a amiezii cei din Alba Iulia vor putea asista la ceremonialul Schimbarii Garzii Cetatii (poarta a III-a), un ceremonial cu salve de tun in cinstea Zilei Nationale a Romaniei - Traseul celor Trei Fortificatii - ora 12:30.

Nu in ultimul rand, intre orele 13:00 si 19:00, locuitorii orasului Alba Iulia pot lua parte, in Parcul Unirii (Zona Hotel Cetate), la vernisajul expozitiei gastronomice, un spectacol extraordinar de muzica populara pe Platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor (ora 14:00), asista la un foc de artificii (ora 19:00) sau la spectacolul de muzica si poezie "Din nou impreuna". De la ora 22:00 va avea loc si un concert de muzica electronica "Electrohora", la Centrul Cultural din Alba Iulia.



hepta.ro Circuatia tramvaielor este blocata pe linia 41... 1 decembrie 2010. La multi ani, Romania!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x