Antena Căutare

Bucurestiul, un potential candidat pentru organizarea Olimpiadei din 2020

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, considera ca Bucurestiul are toate sansele sa participe la selectia pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Vara din 2020.

Posibilitatea atingerii unui astfel de obiectiv atat de important presupune integrarea tuturor programelor urbanistice intr-un ansamblu care sa vizeze atingerea unui nivelul performant de infrastructura.

Primul pas, important pentru sustinerea viabilitatii proiectului, il va constitui cu siguranta succesul organizarii finalei Europa League din 2012, ce urmeaza sa fie gazduita de National Arena.

Pentru dezvoltarea infrastructurii necesare, destul de firava la ora actuala, s-au angajat discutii care vizeaza construirea a doua sali polivalente, cu o capacitate de 15.000 respectiv 20.000 de locuri, a unei arene sportive de 20.000 de locuri, a unui bazin olimpic si a unor baze hipice.

Pentru moment costul unui astfel de proiect, impresionant prin dimensiunile sale si desigur prin resursele pe care le va angaja, nu poate fi estimat, dar devizele vor putea fi cuantificate pe masura ce se va clarifica progamul lucrarilor necesare.

Termenul limita pentru depunerea dosarului de candidatura la Comitetul Olimpic Intenational este martie 2011.

Principalul contracandidat al Bucurestiului, in cursa pentru obtinerea organizarii Jocurilor Olimpice din 2020, este Istanbulul.

Sursa: Jurnalul National

Liga Campionilor/ Benzema, hat-trick pentru Real Madrid. Vezi tabloul complet al echipelor calificate in "optimi&qu... Galatasaray - Genclerbirligi 0-2/ Hagi, pe topogan!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x