Antena Căutare

CFR Cluj, campioana României ? Analiza celor trei echipe care se bat la titlu: CFR, FCSB și ”U” Craiova: rezultate în amicale, transferuri, program

Bătălia pentru titlul de campioană în Liga 1 se anunță una extrem de palpitantă și în acest sezon. Trei echipe par a fi ”evadate” într-o luptă la baionetă pentru trofeul suprem al fotbalului intern. CFR Cluj, liderul la zi, FCSB, cea mai bogată echipă a României, și Universitatea Craiova, cea mai frumoasă echipă din Liga 1 după 22 de etape.

Dacă finalul anului 2017 din Liga 1 ne-a adus un lider CFR Cluj învins și o ”U” Craiova și o FCSB învingătoarea și automat într-o apropiere față de ardeleni în ierarhie, perioada de pregătire din această iarnă a cam schimbat lucrurile. Întărită serios de câteva mutări importante, trupa lui Dan Petrescu pare o echipă mult mai solidă, cu drepturi mult mai mari de a spera la titlu.

În amicalele jucate în această iarnă în Spania, CFR Cluj a arătat ca o adevărată campioană. Indiferent că a întâlnit echipe modeste sau echipe de nivelul ei, trupa lui Petrescu nu a avut milă îi a învins tot ce i-a stat în cale:

CFR Cluj - CD Castellon 4-0 (marcatori: Hoban, Culio, Costache și un auto-gol al spaniolilor)
CFR Cluj - Rapid Viena 3-1 (au marcat pentru CFR Mailat, Deac, Costache)
CFR Cluj - Monchengladbach U23 1-0 (a marcat Ioniță)
CFR Cluj - Videoton 3-0 (au marcat: Deac, Păun, Coman)
CFR Cluj - FC Sfântul Gheorghe 6-0 (au marcat: Deac (3), Păun, Balde, Costache)
CFR Cluj - Beijing Renhe 3-0 (au marcat: Ioniţă, Omrani, Mailat)

La CFR Cluj au apărut o serie de nume noi în această iarnă: Costache (Dinamo), Țucudean (Viitorul), Bordeianu (Botoșani), Gilvan Souza Correa (Atlético Goianiense) și Ioniță II (Astra Giurgiu). Integrați rapid de un Dan Petrescu iscusit, acești jucători pot consolida gruparea din Gruia și o pot menține în fruntea Ligii 1.

Primul meci oficial al lui CFR Cluj în 2018 este cel de pe teren propriu contra Concordiei Chiajna, din etapa a 23-a a Ligii 1. Partida e programată luni, 5 februarie, de la ora 20:45.

În ceea ce o privește pe principala rivală a CFR-ului la titlu din perspectiva ierarhiei, FCSB, aceasta a avut evoluții ezitante în stagiile de pregătire din iarnă. Un singur meci a avut programat FCSB-ul în Antalya, cu ucrainienii de la Olimpik Doneţk, pierdut cu 1-2. Dennis Man a marcat unicul gol al roș-albaștrilor în Turcia.

Apoi, FCSB a întreprins un stagiu în Spania, însă nici aici nu a început cu dreptul. În chiar primul amical, chipa lui Dică a pierdut și cu Admira Wacker, scor 2-3. Budescu și Teixeira au marcat golurile românilor.

Victoriile FCSB au venit abia în ultimele amicale. Cu un Constantin Budescu în mare formă, elevii lui Dică s-au distrat cu modeștii chinezi de la Jiangsu Suning, antrenaţi de celebrul Fabio Capello. Budescu a semnat un hattrick de senzaţie. Mai întâi a deschis scorul din pasa lui Man. În a doua repriză a punctat din nou, cu o execuţie din afara careului. Scorul a luat proporţii după ce Budescu a transformat în gol pasa lui Teixeira. Ieri, în ultima partidă înainte de reluarea Ligii 1, FCSB a învins pe Osijek (Croația), scor 2-0, după golurile marcate de Florin Tănase și Teixeira

FCSB - Olimpik Doneţk 1-2
FCSB - FC Admira Wacker 2-3
FCSB - Jiangsu Suning 3-1
FCSB - NK Osijek 2-0

Și FCSB s-a întărit în această iarnă cu jucători, nu mulți, dar extrem de importanți. În linia de fund a venit Valerică Găman, iar în linia mediană a fost repatriat Cristi Tănase, fostul decar al Stelei.

Primul meci oficial al celor de la FCSB este la Mediaș, cu Gaz Metan, în etapa a 23-a a Ligii 1. Partida e programată sâmbătă, 3 februarie, de la ora 20:45.

A treia candidată la titlu, cea care este cotată cu cele mai mici șanse de specialiștii din lumea fotbalului, ”U” Craiova, a avut și ea meciuri amestecate în stagiile de pregătire. De la eșecuri surpriză, până la victorii solide.

”U” Craiova - SV Meppen 2-4 (au marcat Mitriță și Burlacu pentru olteni)
”U” Craiova - Lechia 1-0 (a marcat Gustavo)
”U” Craiova - Zaglebie 2-0 (a marcat Bărbuță o ”dublă”)
”U” Craiova - Ludogoreț 0-2

Dacă CFR Cluj și FCSB au realizat transferuri de răsunet, investind și sume importante, cazul ardelenilor, oltenii au adus doi jucători de plan secund, dacă putem spune așa. Au semnat cu ”U” atacantul croat Dominik Glavina și mijlocașul de la Gaz Metan, Ovidiu Bic.

Elevii lui Devis Mangia debutează oficial în 2018 la București. Sâmbătă, de la ora 20:45, oltenii joacă în ”Ștefan cel Mare”, într-un meci în care Dinamo e obligată să câștige pentru a mai spera la Playoff.

Tatăl Simonei Halep, declarații emoționante despre fiica lui: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a înzestrat cu un asemenea... ULTIMA ORĂ! FCSB a realizat transferul anului din Liga 1: Niță la Sparta Praga! Super-lovitură financiară dată de Gigi B...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x