Antena Căutare

Dinamo i-a furat titlul FCSB-ului, iar FCSB-ul i-a lăsat pe ”câini” în afara play-off-ului! Povestea ultimelor 12 luni din fotbalul românesc

Sâmbătă, 24 februarie, la Giurgiu, Dinamo a trăit una dintre cele mai mari decepții din istoria sa. Trupa lui Miriuță a pierdut meciul cu Astra, scor 0-2, și a ratat prezența în play-off-ul campionatului. Cu adevărat, ratarea play-off-ului pentru ”câini” a avut loc pe 18 februarie, atunci când Dinamo, după un joc foarte bun, a remizat cu rivala FCSB, 2-2, în urma unui gol primit în ultimele secunde.

Între cele două eterne rivale ale fotbalului românesc există o poveste extrem de interesantă în ultimele 12 luni din Liga 1. În fotbal, ca și în viață, roata se întoarce, iar de acest lucru s-au convins cel mai bine cei de la Dinamo. Staff-ul, jucătorii și suporterii ”câinilor” au trăit, sâmbătă, la Giurgiu, ceea ce au trăit cei de la FCSB în urmă cu aproape un an, pe Arena Națională.

În primăvara lui 2017, Dinamo a reușit să câștige meciul cu FCSB, jucat pe ”Arena Națională”, în etapa a 8-a a play-off-ului Ligii I. „Câinii” s-au impus cu scorul de 2-1 și rămâneau miraculos în lupta pentru câștigarea titlului, în condițiile în care la finalul sezonului regulat, echipa din Ștefan cel Mare s-a calificat cu emoții în play-off. Elevii lui Cosmin Contra au deschis scorul în minutul 34, după ce Sergiu Hanca a transformat o lovitură de la 11 metri. FCSB putea egala, dar Boldrin a trimis peste poartă, de la 10 metri, într-o fază în care rămăsese singur cu Penedo. În repriza a doua, „roș-albaștrii” au egalat norocos, în minutul 53, după ce Marian Pleașcă a lovit greșit mingea, care însă s-a dus în poartă.

A intervenit apoi ULTIMA SECUNDĂ, elementul de care dinamoviștii își vor aminti multă vreme de acum înainte. Atunci, în minutul 90+6, Sergiu Hanca a dat lovitura decisivă, după ce a marcat, din nou, de la punctul cu var. A fost momentul în care Reghecampf știa că FCSB a ratat titlul.

Derulăm acum rapid timpul și ajungem pe 18 februarie 2018. În urmă cu un weekend, Dinamo a ratat incredibil victoria, în duelul cu rivala FCSB. Elevii lui Vasile Miriuță au condus cu 2-0 până în minutul 84, însă au ratat victoria la ultima fază.

Cel de-al 172-lea episod din marele derby al României a fost unul condus de ”câini” timp de 93 de minute. În tot acest timp, Dinamo a condus tabela și play-off-ul îi era în buzunar. Nu a fost de acord cu acest lucru Felipe Teixeira. Veteranul FCSB a reușit să marcheze pentru 2-2, la ultima fază, iar ”câinii” au ratat play-off-ul.

Așadar, tragem linie și vedem cum se întoarce roata în fotbalul românesc. Pe 2 mai 2017, Dinamo - FCSB 2-1, iar FCSB urma să piardă titlul în favoarea Viitorului. Pe 18 februarie 2018, Dinamo - FCSB 2-2, iar Dinamo urma să rateze prezența în play-off în favoarea celor de la CSM Poli Iași.

Visul steliștilor se îndeplinește! Steaua joacă pe Arena Națională un super-derby de tradiție al fotbalului românesc. An... De la ”Bricheta” lui Lovin din Rapid-Steaua la ”Rola de hârtie” din capul lui Oscar Garcia de la PAOK - Olympiakos. Bles...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x