Antena Căutare

Doare și după 20 de ani! Momentul în care o țară a plâns, alături de fata noastră „de aur”, a devenit subiect de documentar. Andreea Răducanu își vrea medalia înapoi!

Gimnastele noastre au scris istorie la Jocurile Olimpice. Pe podiumul de la Sydney erau aceleași trei culori: roșu, galben, albastru. Trei românce câștigau aurul, argintul și bronzul. Fericirea unei țări s-a transformat în revoltă, după ce Andreei Răducanu i-a fost furată medalia. Lupta ei nu s-a încheiat nici acum. Mărturii cutremurătoare, spuse în premieră, într-un documentar.

Sunt jurnalişti, aşa că au pornit de la o ştire care zguduia gimnastica mondială la începutul anilor 2000. Ştire pe care au transformat-o în subiect de film.

Asta au făcut primii invitaţi ai zilei. Au filmat un documentar în care au vrut să arate câtă durere, dar şi câtă muncă există în spatele succesului de pe podiumuri. Succes care uneori poate să dispară într-o clipă.

„Fata de aur” se numeşte documentarul şi urmăreşte încercările gimnastei Andreea Răducan de a-şi recupera medalia de aur, câştigată la Jocurile Olimpice de la Sydney, dar pierdută imediat după din cauza greşelii unui medic.

Vă reamintim, o pastilă pentru răceală care conţinea o substanţă interzisă i-a răpit gimnastei bucuria de pe podium.

Nici acum, după două decenii, Andreea Răducanu nu a renunţat la lupta ei. Îşi vrea medalia muncită cu greu înapoi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Medalia pierdută a ajuns la o altă gimnastă, românca Simona Amânar, cea mai bună prietenă, la acea vreme, a Andreei. De atunci, cele două nu își mai vorbesc.

Documentarul are premiera joi, 13 februarie 2020.

Mai multe detalii, dar și câteva secvențe din „Fata de aur”, în materialul video de mai sus.

Dan Petrescu: Viitorul vine aici cam cu ultima şansă. Sper ca jucătorii să fie conştienţi de importanţa acestui meci... Petrescu: Traore nu poate să joace din cauza regulii under 21, dar la meciul cu Sevilla va juca sută la sută dacă e sănă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x