Antena Căutare

GALERIE FOTO! Sportul nu cunoaste granite: Meci de futsal intre Iran si Rusia, jucat cu pasiune si... val islamic

Traditia islamica "face legea" in Iran. Iar sportul nu beneficiaza de tratament special. Nu-i de mirare, asadar, ca femeile din nationala de futsal sunt nevoite sa alerge dupa minge cu valul musulman pe cap. "Suntem foarte bucurosi ca putem juca cu hijab-ul, nu ne afecteaza deloc performantele", sustin oficialii iranieni, care au luptat ani intregi pentru integrarea echipei in competiile internationale.

Timp de cinci ani, nationala de futsal a Republicii Islamice Iran a fost exclusa din competitiile internationale. Motivul? Valul musulman, cel care, in opinia oficialilor FIFA, nu are ce cauta pe teren. Desi invocase, de-a lungul timpului, motive medicale si de protectie, Federatia a acceptat, in cele din urma, ca femeile din echipa de futsal a Iranului sa poarte hijab-ul pe cap, conform traditiei.

Iar rusoaicele au fost printre primele care au testat nationala islamica (cea care, apropo, este printre cele mai bune din lume). Meciul, jucat pe 18 octombrie la Teheran, a mai marcat o premiera. Rusoaicele au purtat si ele valul islamic! Nu am reusit sa aflam ce scor s-a inregistrat, dar asta conteaza mai putin. Important e ca fotbalul reuseste sa depaseasca bariere pe care, de multe ori, politica le considera de netrecut.

foto: Hepta.ro

Prima problema a lui Mutu la Ajaccio! S-a suparat pe antrenor pentru ca l-a schimbat ... Mircea Vrajitoru a fost adus la un spital din Timisoara! Medicul sustine ca motociclistul nu este in coma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x