Antena Căutare

Liga Națiunilor: Lituania - România, liveVIDEO pe Antena 1 și AntenaPLAY, marți, ora 21:45

Naționala de fotbal a României întâlnește Lituania, în deplasare, în cel de-al patrulea meci din cadrul grupelor Nations League, care va fi în direct pe Antena 1 și livevideo-text pe a1.ro și AntenaPLAY, marți, ora 21:45!

Drumul spre World Cup e la Antena 1: Lituania – România, marţi, 15 octombrie, ora 21.45! | hepta.ro

Tricolorii antrenați de Mircea Lucescu au un moral foarte bun după trei victorii consecutive și sunt favoriți cerți la terminarea grupei pe primul loc. După victoria la scor din Cipru, România a acumulat nouă puncte şi are un avans de trei puncte faţă de ocupanta locului secund, Kosovo. Cipru a rămas pe locul 3, cu trei puncte, în timp ce Lituania este ultima clasată, fără vreun punct obţinut în primele trei etape, după ce a fost învinsă de Kosovo pe teren propriu, scor 1-2.

Dacă va câştiga, România va ajunge la 12 puncte, iar tricolorii vor mai avea nevoie de un singur punct în meciul cu Kosovo, penultimul din grupă, pentru a fi siguri de primul loc. Chiar dacă după ultima etapă, România şi Kosovo vor avea acelaşi număr de puncte, tricolorii vor încheia pe primul loc, datorită rezultatului înregistrat în Kosovo, scor 3-0. În ultima etapă, România va juca pe teren propriu cu Cipru.

Ce schimbări pot apărea în primul 11 al României

Articolul continuă după reclamă

Deși este adeptul continuității și a demonstrat acest lucru de când a revenit la națională, selecționerul Mircea Lucescu ar urma să facă anumită schimbări în primul 11. Prima va fi în flancul stâng al apărării, iar Alexandru Chipciu îi va lua locul suspendatului Nicușor Bancu.

O altă modificare ar putea fi în atac, acolo unde Denis Drăguș a avut o evoluție modestă în Cipru și l-a exasperat pe selecționer cu acțiunile sale fără succes. Favorit să-i ia locul este Denis Alibec.

Rămâne de văzut dacă Mircea Lucescu va schimba și la capitolul portari, așa cum a făcut la precedenta acțiune a naționalei. Florin Niță a apărat în meciul cu Cipru, iar Horațiu Moldovan și Ștefan Târnovanu speră să fie titularizați cu Lituania.

Echipa probabilă cu Lituania: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Chipciu – M. Marin, R. Marin, Stanciu – Man, Alibec, Mitriță.

Program România - Liga Națiunilor, Grupa C2

Vineri, 6 septembrie: Lituania – Cipru 0-1, Kosovo – ROMÂNIA 0-3

Luni, 9 septembrie: Cipru – Kosovo 0-4, ROMÂNIA – Lituania 3-1

Sâmbătă, 12 octombrie: Lituania – Kosovo 1-2, Cipru – ROMÂNIA 0-3

Marți, 15 octombrie: Lituania – ROMÂNIA (Antena 1 și AntenaPlay, ora 21:45), Kosovo – Cipru (21:45)

Vineri, 15 noiembrie: Cipru – Lituania (19:00), ROMÂNIA – Kosovo (21:45)

Luni, 18 noiembrie: Kosovo – Lituania, ROMÂNIA – Cipru (21:45)

Lotul convocat de Mircea Lucescu pentru dubla cu Cipru și Lituania din Liga Națiunilor

PORTARI: Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită), Horațiu MOLDOVAN (Sassuolo | Italia), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB)

FUNDAȘI: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania), Cristian MANEA (FC Rapid 1923), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia), Alexandru PAȘCANU (FC Rapid 1923), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj)

MIJLOCAȘI: Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia), Dennis MAN (Parma | Italia), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia), Marius MARIN (Pisa | Italia), Darius OLARU (FCSB), Victor DICAN (Farul), Ianis HAGI (Rangers | Scoția), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova)

ATACANȚI: George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia), Denis ALIBEC (Farul Constanța), Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia)

Drumul spre World Cup SUA 2026 e la Antena 1

După Euro 2024, jucătorii naționalei Romaniei și-au trasat ca obiectiv calificarea și la turneul final mondial. Cel mai aproape este Campionatul Mondial din SUA, Mexic și Canada, în 2026, iar un prim pas este să-și câștige grupa de Liga Națiunilor, pentru a fi în cărți pentru o calificare la baraj.

Totodată, România are nevoie de puncte pentru a-și consolida prezența în urna a două valorică la tragerea la sorți a calificărilor, pentru un traseu mai lejer către Cupa Mondială, dupa o pauză de 28 de ani. Ultimul califcare la un turneul final mondial a fost cel din Franța, în 1998.

Lituania - România se vede marţi, ora 21.45, în direct la Antena 1, livevideo-text pe a1.ro şi pe AntenaPLAY! Gică Popescu va comenta în studio cele mai importante faze ale partidei în cadrul emisiunii "Hai, România! În fiecare zi."

Antena transmite meciurile echipei naţionale până în 2028 şi următoarele 2 ediţii ale Cupei Mondiale, în 2026 şi 2030!

Programul meciurilor românilor la calificările de la Campionatul European Individual 2024, 15-20 octombrie, live în Ante...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 11 octombrie. Mădălin și Dilinca au câștigat 15.000 de lei pentru Teodor
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 11 octombrie. Mădălin și Dilinca au câștigat 15.000 de lei pentru Teodor Vineri, 11.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x