Antena Căutare

Marcelo Rios acuză ATP că a acoperit patru cazuri de dopaj ale lui Andre Agassi

Fostul tenismen Marcelo Rios, acum antrenor al echipei de Cupa Davis a statului Chile, susţine că ATP a acoperit patru cazuri de dopaj ale lui Andre Agassi, informează AFP.

Întrebat de cazul de dopaj al tenismenului chilian Nicolas Jarry, Rios a criticat cu vehemenţă ATP, "cel mai mare rahat care există", într-un interviu pentru La Tercera.

În vârstă de 44 de ani, fostul lider ATP, cu 18 titluri în palmares, dar fără să câştige vreun Grand Slam, a adăugat: "L-au prins pe Agassi de patru ori dopat şi l-au acoperit că era Agassi şi tenisul ar fi ajuns în zid. Sunt nişte rahaţi".

În autobiografia sa, apărută în 2009, Agassi a recunoscut că a fost dependent de metamfetamină o parte din cariera lui şi că a fost controlat pozitiv cu un drog puternic, în 1997. De asemenea, el a povestit cum a minţit ATP pentru a justifica acest control pozitiv şi pentru a evita cea mai mică sancţiune.

Însă Agassi nu a făcut dezvăluiri despre alte cazuri de dopaj.

Contactată de AFP, Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP) nu a răspuns acuzaţiilor formulate de Rios.

Marcelo Rios este o persoană cunoscută pentru limbajul său vulgar. În 2018, el a fost amendat de ITF cu 2.500 de dolari, după ce a înjurat un grup de ziarişti înaintea unei întâlniri din Cupa Davis.

Incidentul a avut loc la 31 ianuarie 2018, la o bază sportivă, înaintea întâlnirii cu Ecuador de la Santiago.

Fostul lider ATP a venit calm în faţa jurnaliştilor, s-a oprit, a ascultat prima întrebare şi apoi a răspuns înjurându-i pe ziarişti: "Cum spunea şi prietenul meu personal Diego Maradona, să o s..."

Asociaţia jurnaliştilor chilieni a trimis o plângere la ITF după acest incident, iar federaţia internaţională l-a amendat pe Rios cu 2.500 de dolari. Marcelo Rios a făcut apel fără succes la această decizie.

Sursa : news.ro

Independiente del Valle - Flamengo, scor 2-2, în prima manşă a Supercupei Americii de Sud... Meciurile din sferturile Cupei României la handbal feminin: SCM Râmnicu Vâlcea - Dunărea Brăila şi CSM Bucureşti - CSM ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x