Sub comanda unor antrenori cu "ștate" vechi în Giulești, oameni ce știu exact ce înseamnă spiritul Rapidului, tinerii jucători ai Centrului au crescut constant, ajungând în acest moment să aibă o identitate, un stil de joc propriu, iar rezultatele foarte bune nu sunt deloc întâmplătoare.
Doi dintre artizanii acestor performanțe sunt Marian Rada și Ștefan Grigorie, oameni ce știu exact ce înseamnă Rapid, primul având peste 30 de ani în cadrul clubului, în timp ce fostul mijlocaș a petrecut șase ani în Giulești, ca jucător.
Relația dintre cei doi a devenit un factor esențial în dezvoltarea jucătorilor, dar și în rezultatele foarte bune obținute de Rapid II și cea mai mare grupă a juniorilor, Rapid U19.
Marian Rada, o legendă rapidistă, are începând din acest sezon funcția de director tehnic al Centrului de Performanță, experiența sa completându-se perfect cu entuziasmul și calitățile dovedite de Ștefan Grigorie.
"Este unul dintre antrenorii pe care îi apreciez și cu care am lucrat în perioada în care eram jucător, având o relație profesională foarte bună. Este foarte bine pregătit profesional, și pentru mine este o plăcere să colaborez cu dânsul. Suntem în permanență în legătură, vorbim tot timpul despre anumite teme, indiferent dacă este vorba despre antrenamente, meciuri sau analiza adversarului.
Mă bucură faptul că este deschis și accept orice sfat din partea dânsului, necondiționat. Avem împreună ca obiectiv promovarea tinerilor jucători pentru echipa mare și încercăm să facem tot ce ține de noi ca impactul cu echipa mare să nu fie resimțit, să le oferim bucuria de a juca și de a crește în spiritul Rapidului.
Rezultatele trebuie să vină evident, în urma unui proces amplu și bine structurat", a spus Ștefan Grigorie, antrenorul echipei secunde, dar și a Rapidului U19.
"Împreună cu Marian Rada, cu Ștefan Grigorie, dar și cu ceilalți antrenori de la Centrul de Performanță, am reușit să creăm un mediu propice performanței, iar acest lucru s-a văzut și la meciul cu Bucharest United, când copiii noștri au fost superiori unei echipe ce trage la promovare și este mult mai experimentată.
Facem lucrurile corect și ne bucurăm că rezultatele se văd, iar Rapid devine ușor, ușor, o forță la nivel juvenil", a menționat Cristian Buturugă, directorul sportiv al Centrului de Performanță Rapid.
În acest moment, la Centrul de Performanță Rapid antrenează și alți foști jucători ai Rapidului, printre care Ionuț Mazilu (Rapid U17), Andrei Ciolacu (Rapid U16), Adrian Matei (Rapid U15) sau Alex Olariu (grupa 2010).
- Rapid II ocupă locul 3 în Liga 4, având 11 victorii, două remize (cu Progresul și Bucharest United) și o singură înfrângere (cu CSA Steaua), în ciuda faptului că cei mai "bătrâni" jucători ai lotului au 18 ani.
- Rapid U19 conduce detașat o serie în care are ca adversari Petrolul Ploiești, Astra sau Progresul Spartac, având 125 de goluri marcate în 19 meciuri, și numai 15 primite.
- Rapid U17 este lider în Campionatul Național U17, devansând cu trei puncte Petrolul Ploiești și cu cinci, Astra, iar în ultima etapă a trecut și ea de borna de 100 de goluri.
- În Cupa României, Rapid U19 a eliminat Academia Clinceni și Concordia Chiajna, urmând a întâlni în "optimi" Viitorul Constanța, pe 27 noiembrie.
- Aproape 300 de copii are în acest moment Centrul de Performanță Rapid București.