Antena Căutare

Moștenirea unicului Rege. Cele mai importante amintiri ale Marelui Pele au fost oferite... întregii omeniri!

De la apariția sa pe dreptunghiul verde și până astăzi, Edson Arantes do Nascimento este considerat Mesia sportului rege. Toate înfăptuirile brazilianului născut acum trei sferturi de veac la Três Corações sunt considerate adevărate minuni ale fenomenului sportiv planetar

De la apariția sa pe dreptunghiul verde și până astăzi, Edson Arantes do Nascimento este considerat Mesia sportului rege. Toate înfăptuirile brazilianului născut acum trei sferturi de veac la Três Corações sunt considerate adevărate minuni ale fenomenului sportiv planetar.

Tot ce este legat de numele Perlei Negre a căpătat, de-a lungul timpului, o însemnătate greu de egalat, iar ultimul gest al legendei sud-americane se poate numi o binecuvântare pentru orice iubitor al sportului rege.

Zilele trecute, Pele s-a aflat în locul în care s-a bătut pentru prima oară o minge. Anglia, țara care a dat omenirii unul dintre cele mai frumoase cadouri din toate timpurile, a fost gazda ceremoniei în care Regele și-a predat moștenirea... Lucruri purtate de-a lungul carierei de marele Pele și-au găsit locul într-o galerie londoneză de renume, devenind, probabil, cea mai prețioasă colecție din istoria acestui sport. Lucruri pentru care împătimiții fotbalului ar fi umblat la teșecherea fără să clipească au ajuns acolo unde milioane de oameni le pot vedea.

De la mingea pe care marele atacant brazilian a împins-o în ațe pentru a mia oară și până la un tablou pictat de un celebru pictor sud american, pe nume Almeida și care-l înfățișează pe suveran după marcarea primului gol de la Mondialul suedez din 1958, toate și-au găsit loc în expoziția prezentată de celebra casă de licitații Julien's Auctions în capitala Regatului Unit al Marii Britanii.

Evident, de la un asemenea eveniment nu putea lipsi el, marele Pele. Cu același zâmbet larg pe care l-a afișat întreaga sa carieră, triplul campion al lumii s-a pozat alături de obiectele cărora le-a oferit o valoare inestimabilă lăsându-i pe fanii săi de pe întreaga planetă să-l privească din nou și să mulțumească Divinității că au fost contemporani cu Regele Fotbalului Mondial.

Medalia de aur cucerită de Pele și naționala Braziliei la Campionatul Mondial din Chile 1962

Pașaportul fotbalistului brazilian Edson Arantes do Nascimento (Pele)

Mingea cu care Pele a înscris golul cu numărul 1000

Trofeul cu care Institutul de Statisticăl-a răsplătit drept cel mai mare marcator din istoria fotbalului

Trofeul primit de Pele pentru marcarea celui de-al 1250-lea gol din carieră!

Tabloul pictat de Almeida. Pele la Campionatul Mondial din 1958.

Cine a fost Edson Arantes do Nascimento - Pele!

Edson Arantes do Nascimento (n.23 octombrie1940)este un fotbalist profesionist brazilian retras, care este considerat a fi cel mai mare jucător din toate timpurile. În 1999 el a fost desemnat Jucătorul Secolului din Lume de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS). În același an, France Football le-a propus foștilor câștigători a Balonului de Aur să aleagă Jucătorul Secolului; ei l-au ales pe Pelé. În 1999, Pelé a fost ales Sportivul Secolului de către Comitetul Olimpic Internațional și revista Time l-a inclus în lista lor cu 100 cei mai influenți oameni ai secolului XX. În 2013 el a primit Premiul de Onoare a Balonului de Aur FIFA, în semn de recunoștință pentru cariera și realizările lui ca personalitate în lumea fotbalului. Împreună cu echipa națională a Braziliei, Pele a cucerit TREI TITLURI MONDIALE.

Conform IFFHS, Pelé este cel mai de succes marcator în ligă din lume, cu 541 de goluri. În total Pelé a marcat 1281 de goluri în 1363 de meciuri, inclusiv amicale neoficiale și din tur[care?], motiv pentru care a fost înscris în Guinness World Records cu cele mai multe goluri marcate de-a lungul carierei în fotbal. În timpul când făcea parte din lumea sportului, Pelé fost pentru o perioadă cel mai bine plătit sportiv din lume. În Brazilia, Pelé este considerat a fi un erou național pentru performanțele obținute în fotbal și sprijinul politicii de a îmbunătăți condițiile sociale ale săracilor. În 1961, Președintele Braziliei Jânio Quadros a declarat că Pelé este „o comoară națională”. De-a lungul carierei sale, el a devenit cunoscut ca „Perla Neagră” (Pérola Negra), „Regele Fotbalului” (O Rei do Futebol), „Regele Pelé” (O Rei Pelé) sau pur și simplu „Regele” (O Rei).

Gimnastele de aur ale României şi-au plătit gloria cu durere, umilinţe şi traume: "Mi-a dat cu palma peste față și ... Sportul mondial e în doliu! Muhammad Ali, legenda boxului, a murit la 74 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x