Antena Căutare

Romaniacs, nebunie la puterea 2: Favoritul s-a pierdut in padure, Dani Otil si-a consolidat pozitia

Dupa o prima zi extrema, cu urcari ce nu pot fi parcurse cu piciorul, treceri prin rauri cu multa piatra si coborari la care nu vezi unde este finalul, a doua a celei de-a 10-a editii a Red Bull Romaniacs a fost una in care riderii s-au mai putut ”relaxa” si bucura de peisajele din Carpatii Meridionali. La finalul celor 170 de km, cat au avut de parcurs riderii de la clasa Pro, a venit insa o surpriza specifica celui mai dificil raliu hard enduro din lume. Liderul primei zile si favoritul cursei, Graham Jarvis a avut probleme cu GPS-ul si s-a pierdut in padure, primul trecand linia de sosire Jonny Walker. In acelasi timp, vedeta Antena1, Dani Otil si coechipierul sau Lucian Neaga si-au conservat cea de-a doua pozitie la Expert Team.

Jonny Walker, britanicul care a incheiat cea mai dificila zi din raliu de pana acum pe locul al patrulea, si-a luat revansa pe traseul zilei care a dus caravana Red Bull Romaniacs la Petrosani. Track-ul a inclus sectiuni de traseu clasice, adunate de-a lungul celor 9 editii desfasurate anterior, printre acestea aflandu-se si Cambodia. Riderii au avut de rulat printre pietre foarte mari aduse de apa din varful muntelui, iar la finalul coborarii au trebuit sa sara peste un perete de beton. O zona preferata de spectatori, insiruirea de puncte extreme de pe drumul dintre Sebes si Sugag a adus pe traseu sute de fani ai enduroului extem care nu au ezitat sa le dea o mana de ajutor concurentilor.

Unul din cei care a avut nevoie de ajutor a fost chiar Alfredo Gomez, care a ajuns la punctul de asistenta tehnica fara frane pe roata fata. ”De sase kilometri parcurg coborari fara frana. O vom schimba si apoi sper sa recuperez timpul pierdut in aceasta prima parte a zilei.” Spaniolul de la Husaberg a incheiat cea mai lunga zi de la Red Bull Romaniacs 2013 cu al doilea timp, parcurgand cei 170 de km in 5h52min45sec. Gomez a fost cu doar doua minute mai lent decat Jonny Walker si dovedeste ca se simte bine in acest raliu, desi este la prima sa competitie in care trebuie sa navigheze dupa GPS.

Andreas Lettenbichler castigatorul din 2009 s-a bucurat de revenirea pe vechile rute ale raliului si a ajuns la Petrosani cu al treilea timp. Dupa ce miercuri in prima zi de off-road nu si-a regasit forma si a facut o serie de greseli, Paul Bolton a profitat de o zi in care traseul nu a mai fost atat de tehnic si a incheiat etapa cu al patrulea timp, fiind cu 15 minute mai lent decat liderul zilei, Jonny Walker.

Graham Jarvis este, in continuare, liderul la general si lupta pentru a 4-a sa victorie la Red Bull Romaniacs, insa chiar si el poate avea o zi in care norocul sa joace un rol cheie. Britanicul a pierdut foarte mult timp pana la service point din cauza unor probleme cu GPS-ul, care nu i-a functionat in parametrii si a fost nevoit sa ii astepte pe riderii din spate pentru a gasi traseul. In cele din urma, Jarvis a inregistrat al 5-lea timp in muntii Parang.

Mani Gyenes si Dani Otil, pe podium la clasele Expert

La finalul zilei a doua, dupa ce au parcurs un traseu de 154 km, care i-a purtat prin muntii Cindrel si Parang, romanii care se afla pe podium la Expert Single si Expert Team si-au consolidat pozitiile.

Mani Gyenes a luat startul in acest an doar pentru a incheia si a 10-a oara cel mai dificil raliu hard enduro din lume. Daca il vom vedea la finis sambata, atunci riderul satmarean va fi singurul din lume care a incheiat toate editiile desfasurate pana in prezent. Cu alte trei podiumuri la activ in Red Bull Romaniacs, Mani Gyenes a incheiat ziua a doua pe locul doi la Expert Single parcurgand traseul in 5h10min04sec si a redus din distanta care il separa de o potentiala victorie.

De asemenea, Do:More Team si-a pastrat pozitia a doua dobandita la finalul primei zile din munti. Dani Otil si Lucian Neaga au parcurs traseul de 154km in 6h26min40sec si au declarat ca au avut una din cele mai bune zile de enduro din cariera.

Fetele lupta pentru Regina Carpatilor

Sorina Sandu rezista in lupta cu celelalte doua concurete la titlu de regina a Carpatilor. Originara din Petrosani, Sorina a ajuns acasa joi pe un traseu peste munte de 139 km, cat a masurat cel creionat pentru clasa Hobby. Soso, cum este alintata fosta campiona nationala de schi alpin, s-a lovit miercuri foarte tare la unul dintre degetele mainii stangi si dupa ce s-a crezut initial ca este rupt, cand a aflat ca lucrurile nu stau chiar atat de rau a avut puterea sa continue drumul catre inca un finis la Red Bull Romaniacs.

Vineri, 5 iulie, riderii au revenit de la Petrosani la Sibiu pe un traseu prin Parang si Muntii Lotrioara, cu ”popas” la service pointul de la Voineasa. Traseul zilei a treia masoara pentru riderii de la Pro 155 km, pentru cei de la Expert 146 km, iar pentru cei de la Hobby 134 km.

Pentru a-i vedea pe cei care au izbutit sa isi depaseasca limitele in cea de a 10-a editie a aventurii supreme din enduroul extrem, Prologul, finisul oficial al raliului, este programat sambata, 6 iulie, ora 11:30, la Hill Climb, in dealul Gusteritei.

Foto: Mihai Stetcu

EXCLUSIV! Interviu Edi Iordanescu: "Prima experienta la Steaua nu se uita! Aveam cinci ani, m-a marcat pe viata&quo... Dani Otil vorbeste despre aventura sa la Romaniacs 2013...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x