Antena Căutare

Trei jucatori ai Stelei nu mai suporta atmosfera facuta de Gigi. Vezi care sunt!

Tatarusanu a fost socat si deranjat ca o multime de oameni se stransesera in jurul patronului la sfarsitul jocului cu Rapid. Florin Costea i-a raspuns patronului cand acesta venise sa-l certe, iar capitanul Bourceanu plange dupa Timisoara.

Aparitiile dese ale lui Becali la TV nu le sunt indiferente jucatorilor lui. Fotbalistii se tem sa nu fie criticati de patron dupa jocuri, la fel si antrenorii lor, sau pur si simplu se enerveaza cand vad multi reporteri, multe camere in jurul lui. Un fost tehnician din Ghencea povestea cum Bogdan Stancu si Cristi Tanase isi alegeau hainele in asa fel incat vestimentatia lor sa nu-l supere pe Gigi.

Unii dintre fotbalisti au inceput sa comenteze comportamentul pe care il are seful lor. Tatarusanu a facut-o in urma partidei cu Rapid, de luni, Florin Costea a luat atitudine chiar aflat fata in fata cu Becali. Mai exista un caz, chiar al jucatorului caruia patronul i-a pus banderola pe mana: Bourceanu, caruia deja ii e dor de Timisoara, dupa numai trei luni petrecute la Steaua. Gazeta va prezinta trei episoade nestiute care dovedesc ca jucatorii din Ghencea nu-si simpatizeaza patronul.

1. Pe portar l-a enervat spectacolul dat de Gigi

Tatarusanu s-a aflat pe National Arena luni seara, chiar daca, accidentat, el n-a prins foaia de joc. Ciprian a vazut meciul din tribuna, alaturi de iubita lui si de doi prieteni, si s-a nimerit sa-si paraseasca locurile o data cu Becali, pe care l-au oprit vreo 20 de reporteri si cameramani in fata tribunei oficiale. Goalkeeperul "nationalei" si amicii lui au ramas cateva minute in zona de deasupra "oficialei", fascinati de imaginea cu patronul inconjurat de oameni. Cu tot cu spectatorii care se oprisera in jurul lui Gigi, erau vreo mie de insi.
Portarul s-a tras deoparte dupa ce a vazut ce se petrece. "Cipri, uita-te, frate, cum s-au strans taranii in jurul astuia!", i-au strigat prietenii. Portarul le-a raspuns: "Ce vrei, ma, daca oamenilor asta le place? Sunt disperati toti dupa el, ii sorb cuvintele! Sunt «fierti» dupa circul asta!".

De ce era suparat Tatarusanu? Becali tocmai il criticase in ziua derby-ului: "Am auzit eu ca el tot spune sa ne intoarcem in Ghencea, il intreaba nonstop pe Teia Sponte cand ne intoarcem acolo. Cred ca i s-a urat cu binele! Da' ce treaba are el cu stadionul pe care joaca echipa? Ce, el hotaraste?".

El mai are un motiv de frustrare: in vara au existat cluburi din strainatate interesate de el, dar Steaua a declinat propunerile si a ramas in Romania, in vreme ce Pantilimon, concurentul de la "nationala", a semnat cu Manchester City, unul dintre cele mai bogate si cele mai la moda cluburi din lume.

2. Florin Costea l-a infruntat

Tatarusanu nu l-a criticat pe Becali in fata, dar a facut-o Florin Costea. Atacantul care i-a enervat pe toti de la Steaua cu atitudinea lui sfidatoare a fost vizitat de patron marti seara la Buftea. Gigi a mers acolo ca sa-i reproseze faptul ca a plecat de pe banca de rezerve inaintea finalului derbyului cu Rapid, suparat fiind ca Ilie Stan nu-l introdusese pe teren. Becali nu s-a luat doar de Florin, ci si de Mihai: "Ce e, ma, te-ai suparat ca te-am facut mascarici?". Costea cel mic a tacut. "De ce sa te superi? Ca tu asta esti! Acum, ce vrei? Cand a fost de laudat, te-am laudat. De data asta te si critic!".

Mihai tot n-a scos vreun cuvant. Dar a vorbit Florin: "Cand am semnat, v-am rugat sa nu ma criticati timp de sase luni. Stiam ca nu sunt in cea mai buna forma si ca am nevoie de timp. Dar ca sa progresez, ar trebui sa mai si joc! Daca stau pe banca, ce sa fac?". Gigi a fost uimit de reactia fotbalistului si nu i-a raspuns. Dupa intalnirea cu el a vorbit public si s-a declarat satisfacut: "Florin mi-a zis ca-mi da banii inapoi la iarna daca nu da goluri pana atunci, deci n-am cum sa mai fiu suparat pe el".

3. Pe capitan l-a apucat nostalgia

Bourceanu, fotbalistul care ar trebui sa fie imaginea Stelei in acest moment, purtatorul banderolei de capitan, simte ca ii era mai bine la Timisoara! Curtean, fost coleg cu el in Banat, a povestit ca Bourceanu i-a marturisit asta: "Alex mi-a spus ca ii e dor de ce era la Poli, chiar daca s-a impus drept capitan al Stelei". Inchizatorul "nationalei" e derutat mai ales din cauza presiunii la care e supus de cand a semnat cu ros-albastrii. Fata de alti nou-veniti, el a jucat constant si a avut prestatii bune, in general. A beneficiat de suportul patronului, dar colegii i-au contestat pozitia.


Trei foste glorii au prevazut dezastrul

Hagi le-a spus-o din 2007

A fost primul antrenor care i-a avertizat in mod direct pe jucatorii Stelei ca daca se vor lasa calcati in picioare de patron, nu vor realiza absolut nimic. "Am intrat in vestiar si in loc de mesajul de despartire le-am spus sa nu lase pe nimeni, niciodata, sa le ia personalitatea pentru ca daca vor face asta, nu vor castiga nimic", a spus Hagi in ziua in care si-a dat demisia, 17 septembrie 2007. De atunci si pana acum, Steaua n-a mai castigat nici un titlu de campioana.

Piti ii pusese lacat la gura

Un alt antrenor care a prevazut ca jucatorii sunt vulnerabili daca Gigi Becali ii critica in public a fost Piturca. Acesta i-a interzis lui Gigi sa mai vorbeasca despre fotbalisti si a decis chiar sa plece de la Steaua cand Becali a spus dupa meciul cu U Craiova "Eu cred ca Tatarusanu a gresit la golul pe care l-am incasat".

Adi Ilie a fost cel mai ferm

O alta fosta glorie a Stelei, Adrian Ilie, care a fost jucator si manager in Ghencea, a dezvaluit la putin timp dupa ce a plecat din postul de conducere, detinut pana in vara lui 2008, ca Gigi Becali e un pericol real pentru progresul fotbalistilor tineri de perspectiva si a oferit doua exemple:

1. "Daca as avea acum 21 de ani si as fi venit la Steaua, nu mai ajungeam niciodata ce am ajuns ca fotbalist. Acuzele lui Gigi Becali m-ar fi distrus deoarece ar fi fost imposibil sa joc bine si sa dau gol meci de meci".

2. "Pe portughezul Tiago l-am adus pentru ca l-am urmarit in multe meciuri in care juca, practic, din maximum doua atingeri. Dupa ce a venit aici si l-a criticat patronul de vreo doua-trei ori, nu-l mai recunosteam pe teren. Ii era frica sa joace repede si sa dea pasa rapid pentru a nu gresi".

Sursa: gsp

VIDEO! Dumitru Dragomir, criza de isterie la DNA: "Bai, sunt prea sexi, fir-ati ai dracului sa va ia!"... La finalul lui noiembrie, FIFA trage la sorti tintarul grupei Romaniei din preliminariile CM 2014...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x