Gica, asa cum ii spun prietenii, este cel mai mic membru al familiei Hagi, Sultana si Elena fiind surorile mai mari. Toti trei, alaturi de parintii Iancu si Chirata, au crescut la Sacele, locatie aflată la 35 de kilometri de Constanta, pana in 1973. Dupa ce a luat contact cu fotbalul in jurul casei, la varsta de 10 ani, Gheorghe Hagi a inceput sa practice sportul "rege" intr-un mediu organizat, alaturi de Iosif Bukossy, seful de atunci al centrului de Copii si Juniori ai echipei Farul Constanta.
La 13 ani, Hagi a primit prima legitimatie din cariera de jucator. Talentul de care a dat dovada i-au facut pe cei de la Farul Constanta sa-l introduca pe Hagi in circuitele mai importante ale clubului de la malul marii. Pe prima scena a fotbalului romanesc a debutat intr-un meci contra echipei SC Bacau, la data de 11 septembrie 1982, atunci cand Hagi avea 17 ani. In anul 1983, Gheorghe Hagi a venit in Bucuresti si a semnat cu Sportul Studentesc, formaţie care avea sa-l introduca in circuitul echipei nationale, pentru care avea sa debuteze la 18 ani, intr-un joc Norvegia-Romania, scor 0-0.
Video: Hagi, in tricoul Sportului Studentesc
Copilul teribil avea sa atraga atentia, iar dupa momentele magice oferite in teren marile cluburi din Europa se interesau de modul cum puteau sa-l transfere pe Hagi. Sistemul din Romania nu a permis atunci perfectarea transferurilor, iar in 1987 Gheorghe Hagi ajungea în Ghencea, la Steaua Bucuresti. Pe 24 februarie 1987, Steaua si Dinamo Kiev se intalneau in SuperCupa Europei. Bucurestenii au invins cu 1-0, gratie golului inscris din lovitura libera de Hagi, chiar la debutul acestuia in tricoul ros-albastru.
In 1990, Hagi avea sa paraseasca intrecerea interna, transferandu-se la Real Madrid. Mutarea sa a fost una dintre cele mai scumpe tranzactii ale fotbalului romanesc.
Video: Hagi, in tricoul formatiei Real Madrid
Dupa doi ani petrecuti pe Santiago Bernabeu, Gica al nostru avea sa mearga in Italia, acolo unde va imbraca, pana in 94', tricoul Bresciei. Video: Hagi, in tricoul Bresciei
Din 1994, Gheorghe Hagi se va intoarce in Spania, acolo unde va alege sa evolueze pentru Barcelona, rivala de moarte a fostei sale echipe, Real Madrid.
Video: Hagi, in tricoul Barcelonei
In 1996, dupa ce a oferit timp de doi ani momente exceptionale la Barcelona, alaturi de Romario si Stoicikov, Hagi a mers in Turcia, unde a semnat cu Galatasaray, echipa la care avea sa-si incheie cariera de fotbalist in anul 2001.
Video: Hagi, in tricoul formatiei Galatasaray
Nu putem, in final, sa nu rememoram si cateva faze si goluri extraordinare reusite de Gheorghe Hagi in tricoul nationalei Romaniei de fotbal. În tricoul primei reprezentative a bifat 125 de meciuri si a marcat 35 de goluri.
Video: Hagi, in tricoul primei reprezentative
Multi spun ca a fost cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor, in timp ce altii spun ca imparte titlul cu Nicolae Dobrin. Din 2001, de cand a lasat meseria de fotbalist pentru cea de antrenor, echipei nationale ii lipseste motorul de la mijlocul terenului, acel numar 10 a carui definitie este Gheorghe Hagi.
Olandezul zburător! S-a ridicat la 25 de metri înălţime, la cea mai mare competiţie de kitesurfing din lume... GALERIE FOTO +18. Olimpiada de la Soci! Cu ELE nu-ţi e teamă de codul ROŞU!...