Antena Căutare

Studiile arată că doar DOI din ZECE copii români nu au nevoie de aparat dentar. Ce se întâmplă cu restul de 80%

Un studiu făcut de către un institut de ortodonţie din ţara noastră spune că în România opt din zece copii au nevoie de aparat dentar, însă aceștia nu ajung la doctor la timp.

Un studiu făcut de către un institut de ortodonţie din ţara noastră spune că în România opt din zece copii au nevoie de aparat dentar, însă aceștia nu ajung la doctor la timp.

Majoritatea copiilor care au nevoie de aparat dentar ajung la medicul specialist foarte târziu şi atunci când ajung, micuţii au dinţii de lapte distruşi.

De asemenea, raportul mai precizează și că prea puţini copii ajung să poarte un aparat dentar. Motivul ar fi acela că la noi nu există suficiente cabinete stomatologice de stat iar la privat, părinţii trebuie să cheltuie sume mari de bani pentru un astfel de aparat.

Estimările speciliștilor arată că tinerii din România, în comparaţie cu cei din restul ţărilor Uniunii Europene, au mai multe probleme cu dantura.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la nivel european, între 20-90% din copiii de şase ani au carii dentare.

Doar 15% dintre români merg regulat la stomatolog, în condiţiile în care, toate celelalte state din Uniunea Europeană stau mai bine la acest capitol.

La polul opus, cel mai bine stau ţările nordice. În fruntea listei este Irlanda, unde 92,6% din copii şi adulţi îşi verifică sănătatea în fiecare an.

Autoritățile americane nu consideră că produsele legale de vapat sunt de vină pentru îmbolnăvirile din SUA și avertizeaz... Cel mai amplu exerciţiu de simulare a unui cutremur de magnitudine 7,2 în Capitală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x