Antena Căutare

Suma usturătoare pe care autoritățile trebuie să i-o dea unui biciclist care a căzut într-o groapă, pe un drum public din România

Este vorba despre un bărbat care, în timp ce se plimba cu bicicleta pe un drum public din județul Vaslui, a căzut într-o groapă și a fost grav rănit. Află din rândurile de mai jos câți bani îi datorează autoritățile. Cu siguranță, suma va cântări destul în buzunarul păgubitului!

Suma usturătoare pe care autoritățile trebuie să i-o dea unui biciclist care a căzut într-o groapă de pe un drum public Galerie
Suma usturătoare pe care autoritățile trebuie să i-o dea unui biciclist care a căzut într-o groapă de pe un drum public | Profimedia

Bărbatul din Iași susține că se afla în timpul unei plimbări liniștite cu bicicleta, moment în care a căzut într-o groapă și s-a ales cu răni extrem de grave, potrivit Libertatea.

Incidentul care a avut loc în urmă cu trei ani nu a fost soluționat până în ziua de azi, când instanța a hotărât să oblige autoritățile să îi plătească biciclistului daune în valore de peste 30.000 de lei, potrivit sursei citate mai sus.

Citește și: Un bărbat a fumat peste 4500 de țigări în timpul programului de lucru, însă nu se aștepta la o așa consecință. Ce a pățit

Cum s-a petrecut accidentul care a avut loc în urmă cu trei ani. Bărbatul acuzase dureri peste tot

Bărbatul, pe numele său Radu, a povestit că a hotărât să participe, alături de alți bicicliști din clubul din care face parte, „Iași. Club de biciclete”, la un traseu pe ruta Iași-Vaslui:

„Fiind weekend şi vreme bună, reclamantul şi colegii săi au hotărât să facă traseul Iași - Vaslui şi retur, pentru a participa la o activitate pe bicicletă, al cărei scop era parcurgerea unui număr de 200 km, în vederea obţinerii unui brevet. Pentru acest traseu s-au înscris mai multe persoane, ciclişti împătimiţi şi experimentaţi, alături de care reclamantul participase la nenumărate maratoane şi competiţii de ciclism.”, se arată în hotărârea instanței, citată de Libertatea.

În timp ce se deplasau pe o pantă ușoară de pe drumul județean DJ 248 spre Vaslui, cicliștii ar fi dat peste o groapă nesemnalizată, al doilea biciclist fiind mai ghinionist. El s-ar fi prăbușit cu totul în acea groapă, potrivit sursei citate mai sus.

Accidentul s-a lăsat cu daune mari, bărbatul pierzându-și conștiința pentru câteva momente și acuzând dureri în tot corpul. Transportat la spital, acolo a fost diagnosticat cu politraumatisme, fractură complexă de claviculă dreaptă cu deplasare, fractură coastă, excoriaţii pe membre, fiind supus și la o intervenție chirurgicală, potrivit Libertatea, care citează certificatul medico-legal, sursa mai adăugând că acesta ar fi avut nevoie de 40-45 zile de îngrijiri medicale.

Citește și: Au crezut că este o specie rară de rechin, dar când au analizat mai bine imaginile, și-au dat seama că este total altceva!

Vina s-a pasat de la unul la altul. Ce s-a decis în instanță

Imediat după accident, biciclistul a dat în judecată Consiliul Județean din Vaslui, pe motiv că drumul, care se afla în administrarea instituției, nu era semnalizat. La rândul lor, în instanță, reprezentanții Consiliului Județean din Vaslui au cerut respingerea acuzației, argumentând că bărbatul nu ar fi sunat imediat la numărul de urgență pentru a raporta incidentul.

Cu toate acestea, instanța a apreciat că instituția avea obligația de a lua măsuri urgente în vederea efectuării de reparații pe drumul respectiv, adăugând că bărbatul ar fi făcut plângere imediat ce a ajuns la spital.

La rândul lor, polițiștii s-au deplasat la fața locului, acolo unde au descoperit o porțiune de peste opt metri de șosea cu denivelări, dar și o groapă de un metru în care ar fi căzut bărbatul în cauză, potivit sursei citate mai sus.

În acest fel, Judecătoria din Vaslui a obligat Consiliul Județean din Vaslui să îl despăgubească pe biciclist, plătindu-i atât costul intervenției chirurgicale, în valoare de 12.766 lei, cât și daunele morale, totul ridicându-se la un total de 32.766 de lei, potrivit Libertatea. Însă, hotărârea nu este încă definitivă.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Rezultate Loto 30 martie 2023. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x