Antena Căutare

Tratamentele pentru coronavirus, dezvăluite de reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila

Tratamente pentru Coronavirus. lexandru Rafila, membru în Consiliul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății și preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a explicat cum se transmite COVID-19, cum sunt tratați pacienții în prezent și care sunt posibilele tratamente care pot fi folosite.

Profesorul Alexandru Rafila spune că virusul COVID-19 se transmite în două moduri:

  • contact cu picăturile pe care le elimină un bolnav în timpul tusei sau strănutului
  • contact cu suprafaţa infectată

Alexandru Rafila spune că persoanele cu un sistem imunitar foarte bun pot suferi, în urma infectării, leziuni pulmonare.

În acest moment, pacienţii cu COVIS-19 sunt trataţi cu medicamente simptomatice, iar cei cu forme grave de infecţie au nevoie de oxigen, iar unii necesită suport respirator.

Articolul continuă după reclamă

”Noi, din punct de vedere imun suntem descoperiţi în faţa acestui virus. Uneori sistemul imunitar foarte bun nu te protejează şi leziunile care pot apăra la nivel pulmonar. La persoane adulte pot apărea din cauza unei reacţii imune foarte brutale”, a afirmat profesorul doctor Alexandru Rafila la Antena 3.

Coronavirus. De ce este mortalitatea în Italia atât de ridicată?

Alexandru Rafila a explicat că asimptomatici sunt puţin peste 1 la sută dintre cei infectaţi, în timp ce aproximativ 80 la sută sunt cazuri considerate uşoare sau medii. Dintre formele grave, sunt 15% care au nevoie de oxigen şi restul pacienţilor au nevoie de suport respirator.

”Cei care mor în Italia sunt cei care nu au avut loc la ventilator”, a spus Rafila.

Acesta a explicat, de asemenea, că în cazurile medii durata bolii este de până la două săptămâni, iar în cazurile grave este între trei şi şase săptămâni.

Cum vor fi tratate formele ușoare

„Îi tratăm simptomatic: antipiretice, medicaţie care scade febra, antiinflamatorii, substanţe care te ajută puţin să respiri. Nu există tratament”, a mai spus Alexandru Rafila.

Ce tratament există pentru coronavirus COVID-19?

Alexandru Rafila a vorbit şi despre posibilele tratamente care spot fi folosite.

”Practic, sunt două variante mai avansate în momentul de faţă: una este un medicament care deja există şi se utilizează şi la noi la pacienţi cu HIV, dar rezultatele nu sunt încurajatoare, şi o moleculă nouă care se află în momentul de faţă în studiu şi este strict pentru acest virus şi rezultatele sunt încurajatoare”, a arătat Rafila.

Acesta a precizat că studiile privind siguranţa pacientului sunt cele mai importante pentru că nu se poate administra un vaccin în absenţa unor studii care să arate că cei care îl primesc nu sunt supuşi riscurilor.

”Toate chestiunile astea pe care le aud: în două luni, într-o lună, sunt nişte poveşti. Molecula poate să existe ca atare, dar siguranţa şi eficacitatea acestei molecule trebuie studiată foarte serios, luni de zile apoi este problema capacităţii de producţie”, a mai afirmat profesorul Alexandru Rafila.

El a precizat că ceea este trebuie să îngrjoreze este ”riscul de a avea transmitere comunitară”.

Coronavirus în România. Klaus Iohannis, apel pentru români: „De asta depinde viața noastră”... Tătaru: Scenariul 2 implică prevenţia, dar şi depistarea contacţilor şi pregătirea pentru scenariile 3 şi 4/ În scenariu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei Joi, 31.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x