Antena Căutare

Alertă ANM! Cod Portocaliu de viscol și vreme severă în mai multe zone. Avertizare Infotrafic: Ninge abundent și se circulă greu

Administrația Națională de Meteorologie a emis două alerte de vreme severă. Un cod galben și un cod portocaliu sunt în vigoare la aceste ore. Ce zone sunt afectate de vreme rea și unde se acționează pentru deszăpezire.

colaj de fotografii cu ninsoare si viscol, alerta anm
Administrația Națională de Meteorologie a emis două alerte de vreme severă. Un cod galben și un cod portocaliu sunt în vigoare la aceste ore. Ce zone sunt afectate de vreme rea și unde se acționează pentru deszăpezire. | shutterstock

Până la ora 20:00, este în vigoare un cod portocaliu de viscol în masivele sudice, iar alte 15 județe vor fi sub atenționare cod galben de intensificări ale vântului.

În zona înaltă, vântul va continua să aibă intensificări până în dimineaţa zilei de joi, 10 februarie, a transmis ANM.

A fost emis Cod portocaliu de viscol puternic în intervalul 07 februarie, ora 22.00 – 08 februarie, ora 20:00, la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curbură.

”În intervalul menţionat, la altitudini de peste 1600 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită şi vizibilitate foarte scăzută”, a precizat ANM.

O altă avertizare Cod galben a fost emisă pentru intervalul 08 februarie, ora 05.00 – 08 februarie, ora 20.00 şi vizează Dobrogea, estul Munteniei şi Moldova.

Avertizare Infotrafic! Ninge abundent în judeţele Braşov, Covasna, Prahova şi Vrancea. Se acţionează pentru deszăpezire

Centrul Infotrafic anunţă, marţi dimineaţă, că ninge abundent în judeţele Braşov, Covasna, Prahova şi Vrancea, unde se acţionează pentru deszăpezire. Pe Transalpina este viscol puternic, intervenţia pentru redeschiderea drumului fiind dificilă.

”Viscol puternic pe DN 67C, între Novaci şi Rânca. Utilajele de deszăpezire întâmpină dificultăţi să intervină pentru deschiderea drumului”, a transmis CNAIR.

”Se circulă în condiţii de iarnă, fiind semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare abundentă în judeţele Braşov (DN 1 Predeal), Covasna (DN 11 Breţcu-Oituz), Prahova (DN 1 Azuga şi Buşteni) şi Vrancea (DN 2D Tulnici – limită cu jud. Covasna)”, a transmis, marţi dimineaţă, Centrul Infotrafic. Sursa citată a precizat că se acţionează pentru deszăpezire.

De asemenea, se circulă în condiţii de iarnă, fără restricţii de trafic şi cu ninsoare slabă, în judeţele Bihor (DN 75 Vârtop-Nucet), Bistriţa-Năsăud (DN 17 Pasul Tihuţa), Prahova (toate arterele rutiere, cu excepţia DN 1).

”Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A1 Sibiu-Deva, A2 Bucureşti – Constanţa şi A3 Bucureşti-Ploieşti, se circulă în condiţiile unui carosabil umed, fără precipitaţii, cu vizibilitate bună, valori de trafic normale”, a mai transmis Infotrafic.

Din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în Bara Sulina.

În continuare, din cauza ninsorii abundente şi a viscolului, traficul rutier este oprit pe DN 67C, între localităţile Novaci şi Rânca, pe tronsonul kilometric 16-38+800 de metri. Se acţionează pentru deszăpezire, potrivit news.ro.

”Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale. Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, au mai precizat poliţiştii.

Prognoza meteo 8 februarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo detaliată pentru următoarele 2 săptămâni. Cum va fi vremea până la finalul lunii februarie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x