Antena Căutare

Cod galben de caniculă și vijelii. Ce zone vor fi afectate de ploi torențiale și unde va fi cel mai cald

Meteorologii au emis noi avertizări cod galben, valabile pentru mare parte din țară.

Colaj cu ploi și caniculă
Meteorologii au emis noi avertizări cod galben | Shutterstock

Meteorologii au emis o atenționare cod galben de disconfort termic ridicat cu un interval de vabilitate în peioada 10 -11 august. Sudul, Sud-estul și Sud-vestul țării sunt sub cod galben de caniculă.

„În sud-vestul și sudul țării, disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 38 de grade. Pe alocuri, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro

Județele vizate de cod galben de caniculă

Argeș, Călărași, Dolj, Mehedinți, Timiș, București, Caraș-Severin, Gorj, Olt, Teleorman, Brăila, Constanța, Giurgiu, Prahova, Vâlcea, Buzău, Dâmbovița, Ialomița, Tulcea sunt sub cod galben de caniculă.

Meteorologii au emis, de asemenea, și o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Avertizarea este valabilă pentru perioada: 10 august, ora 13:00 – 10 august, ora 23:00.

Citește și: Prognoza meteo 10 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Județele vizate de cod galben de vijelii

„În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali, precum și în nordul Munteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25...45 l/mp. Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului”, au anunțat meteorologii.

Argeș, Buzău, Maramureș, Suceava, Bacău, Covasna, Mureș, Vâlcea, Bistrița-Năsăud, Dâmbovița, Neamț, Vrancea, Brașov, Harghita, Prahova sunt sub cod galben de instabilitate atosferică.

Citește și: Prognoza meteo până pe 22 august. Când încep să scadă temperaturile. Anunțul meteorologilor

Meteorologii au făcut o estimare a vremii pentru următoarele 2 săptămâni. La începutul intervalului 9-22 august vremea va rămâne caldă, însă spre finalul perioadei se va remarca o scădere ușoară a temperaturilor, potrivit meteoromania.ro

Meteorologii anunță că la începutul ultimei decade din luna august se va înregistra o tendință de scădere a temperaturii. În perioada 9-15 august, vremea va fi în cele mai multe zone caniculară, potrivit estimării realizate de meteorologi. Începând cu 16, însă, tendința va fi de scădere.

Prognoza meteo 10 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 11 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x