Măștile devin instrumente de tortură, în următoarele zile! Temperaturile depășesc 40 de grade. Canicula pune stăpânirea peste Europa

Vom avea de trecut un nou test, zilele următoare. Măștile ar putea deveni un adevărat instrument de tortură.

Măștile devin instrumente de tortură, în următoarele zile! Temperaturile depășesc 40 de grade. Canicula pune stăpânirea peste Europa

Profimedia

Un val de caniculă pune stăpânire peste Europa, într-un moment în care cazurile de coronavirus sunt în creștere.

Măştile de protecţie s-au transformat în instrumente de tortură pentru milioane de spanioli din sudul ţării, care au avut de înfruntat temperaturi care au atins şi 43 de grade Celsius.

Ruşii, în schimb, profitat de vremea caniculară. Au luat cu asalt fântânile publice, au făcut baie în lacuri, iar cei norocoşi au ajuns chiar la plajă. În anumite regiuni din vestul ţării, temperaturile au doborât recorduri, iar pădurile siberiene continuă să fie mistuite de incendii de vegetaţie.

Temperaturile împart România în două

Joi, 9 iulie, potrivit ANM, în ţară, vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât în ziua precedentă, astfel că cele maxime se vor încadra în general între 24 şi 33 de grade. Cerul va fi variabil şi doar cu totul izolat vor mai fi condiţii pentru averse slabe.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în Dobrogea.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 grade în depresiuni şi 21 de grade pe litoral. Izolat vor fi condiţii de ceaţă. În Capitală, vremea va fi în încălzire uşoară faţă de ziua precedentă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 15 și 16 grade.

Conform ANM, vineri, valorile termice vor continua să crească, astfel că în cea mai mare parte a teritoriului vremea va fi călduroasă, izolat caniculară după-amiaza în Lunca Dunării, cu maxime termice ce se vor încadra între 28 şi 35 de grade.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara în zonele de munte, unde pe arii restrânse se vor semnala ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile minime se vor situa între 10 şi 22 de grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 33 și 34 de grade, iar cea minimă de 15 și 18 grade.

Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri