Antena Căutare

Explicaţia specialiştilor: Adevăratul motiv pentru care VREMEA a luat-o razna. Fenomenele meteo extreme vor fi din ce în ce mai dese!

Se pare că perioadele cu vreme caracteristică verii vor fi prezente din ce în ce mai mult în Europa, America de Nord și Asia, conform unui studiu publicat în Nature Communications.

Se pare că perioadele cu vreme caracteristică verii vor fi prezente din ce în ce mai mult în Europa, America de Nord și Asia, conform unui studiu publicat în Nature Communications.

Temperaturile din ce în ce mai crescute din zona arctică au încetinit circulația curenților de aer, astfel că fronturile de presiune ridicată sau scăzută rămân blocate, iar vremea nu se mai poate regla singură.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Blocajele curenților de aer vor duce la apariția unor extreme ale extremelor: zilele însorite se vor transforma în perioade caniculare, secetă în incendii de vegetație, iar ploile se vor transforma în inundații.

Încetinirea sau blocarea circulației aerului este de multă vreme un motiv de temeri în rândul climatologilor, deși majoritatea studiilor s-au concentrat până acum pe tiparele iernilor.

”Oamenii de știință trebuie să înțeleagă non-linearitățile, modul în care schimbările climatice interacționează unele cu altele și ce rezultate produc aceste interacțiunie”, spune Coumou, care adaugă că non-linearitățile pot să schimbe condițiile meteo într-o regiune extrem de rapid, astfel că apar schimbări bruște și potențial periculoase.”

O cauză a slăbirii curenților este alterarea diferențelor de temperatură dintre zona arctică și Ecuator, ca rezultat a gazelor de seră emise de omenire. Nordul planetei se încălzește de 2-4 ori mai rapid decât restul planetei, astfel că există o scădere a diferenței temperaturilor față de cele din zona mediană. Pe măsură ce diferența scade, vânturile au dificultăți din ce în ce mai mari când trebuie să acumuleze energie pentru a se deplasa prin diverse sisteme de presiune din varii regiuni.

Avertisment sumbru făcut de oamenii de știință! Vara nu va mai exista?! Fenomenul bizar a mai avut loc doar în 1816: ”Va... O nouă atenționare ANM! Este Cod PORTOCALIU de ploi TORENȚIALE în următoarele ore. Zonele afectate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x