Vești surprinzătoare de la meteorologi și specialiști! Drumarii au acționat în cursul zilei de marți după ce un strat mare de zăpadă s-a depus și a fost nevoie de intervenția rapidă a drumarilor.
Drumarii au acționat marţi pe DN 67C Novaci - Rânca cu două utilaje cu lamă şi material antiderapant şi un încărcător frontal, în zonă fiind înregistrate precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, dar şi vânt puternic.
"În momentul acesta e vânt puternic şi lapoviţă şi ninsoare. Acţionăm cu material antiderapant din staţiune sus spre creastă şi sub releu. Pe Transalpina am început să desfacem zonele unde este zăpada mai mare şi unde e grohotiş, dar e ca în Meşterul Manole, ziua zidim, noaptea se dărâmă, ziua curăţim, noaptea ninge. (...) Transalpina este închisă, de la Novaci la Rânca se circulă, dar de la Rânca la Obârşia Lotrului, drumul este închis.
Era imposibil practic să deschidem drumul, am făcut tot ce a fost posibil, avem utilaje, dar pericolul cel mai mare pentru participanţii la trafic este zăpada de pe versanţi, drumul nefiind finalizat, neavând zidul de sprijin şi parapet pe marginea drumului care să oprească grohotişul de pe versant şi chiar zăpadă, totul ajunge în drum", a declarat şeful Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu, Ion Tudor.
Deszăpezirea pe DN 67C Transalpina, pe tronsonul cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, a început pe 9 aprilie, informează cei de la Agerpres.
"Am trecut de Vârful Păpuşa, am ajuns la kilometrul 36 spre 37, dar astăzi (marţi - n.r.) deocamdată nu au urcat, vom discuta să vedem mai târziu dacă permit condiţiile, dacă se opreşte viscolul, dacă cresc un pic temperaturile. E îngheţat pe jos şi e pericol", a mai spus Ion Tudor.
DN 67C Transalpina, pe tronsonul cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului, a fost închis circulaţiei rutiere în luna noiembrie a anului trecut, decizia fiind luată anual din cauza cantităţilor mari de zăpadă, a viscolului şi a declivităţilor foarte mari, fapt ce face imposibilă acţionarea cu utilaje, conform sursei citate.