Antena Căutare

Prognoza meteo 12 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Joi, 12 august 2021, vremea se menține călduroasă în aproape toate regiunile țării, iar temperaturile vor atinge 37 de grade Celsius.

O harta cu nori, fulg de zapada, soare. Se află pe drapelul româniei
Joi, 12 august 2021, vremea se menține călduroasă în aproape toate regiunile țării, iar temperaturile vor atinge 37 de grade Celsius. | Profimedia

Meteorologii au anunțat vreme caniculară joi, 12 august 2021, în mod special în zonele sud-vestice și sudul țării, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, însă norii vor acapara cerul pe parcursul serii.

În Carpații Orientali și Carpații Meridionali și pe alocuri în rest, mai puțin în sudul României, se vor înregistra averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului de scurtă durată. În ceea ce privește temperaturile maxime, joi, 12 august 2021, valorile termice vor urca până la 25 de grade Celsius în nordul Moldovei, iar 36 - 37 de grade Celsius în vestul și sudul Olteniei.

Temperaturile minime se vor situa între 9 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei și 22 de grade la mare, iar izolat vor exista condiții de ceață.

Prognoză meteo 12 august 2021, București

Ziua de joi vine cu vreme frumoasă și temperaturi ridicate. Cerul se va menține în general senin, cu unele înnorări după-amiaza și seara, când își vor face apariția precipitațiile însoțite de fenomene electrice și intensificări ale vântului.

Citește și: Alertă meteo! Meteorologii au emis noi avertizări cod galben de caniculă și vijelii. Ce zone sunt vizate

Temperatura maxima se va situa în jurul valorii de 31 - 32 grade Celsius, în timp ce minimele vor atinge 18 - 20 de grade Celsius.

Prognoză meteo 12 august 2021 pentru restul țării

Iată care sunt temperaturile maxime din principalele orașe ale țării:

Oradea – 29°C

Timișoara – 32°C

Baia Mare – 28°C

Craiova – 35°C

Sibiu – 29°C

București – 32°C

Constanța – 29°C

Galați – 30°C

Brașov – 27°C

Miercurea Ciuc – 27°C

Iași – 28°C

Cluj-Napoca – 28°C

Suceava – 25°C

Vremea la munte, 12 august 2021

Se vor semnala înnorări temporar accentuate în zona Carpaților Orientali și Carpaților Meridionali, în mod special după-amiază și seara, atunci când își vor face simțită prezența aversele însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, atfel de fenomene sunt posibile doar izolat.

Deși valorile termice sunt în scădere față de zilele precedente, valul de căldură nu dispare în totalitate, iar vremea se va menține în general frumoasă și călduroasă. Vântul va sufla slab și moderat, mai puțin la altitudinile înalte, unde va avea unele intensificări de scurtă durată.

În ceea ce privește temperaturile, se vor înregistra 16 grade Celsius în Ceahlău Toaca, 20 grade Celsius în Sinaia, 21 grade Celsius în Păltiniș, iar 23 de grade Celsius în Stâna de Vale.

Vremea la mare, 12 august 2021

Ziua de 12 august 2021 vine cu vreme frumoasă și la malul mării, acolo unde temperaturile maxime vor ajunge până la 27 - 30 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 20 - 22 de grade Celsius.

Citește și: Prognoza meteo până pe 22 august. Când încep să scadă temperaturile. Anunțul meteorologilor

Cerul se va menține senin pe tot parcursul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări după amiază. În ceea ce privește temperatura apei mării, aceasta va avea valori de 24 - 26 de grade Celsius.

Alertă pentru Spania! MAE a emis atenționare de călătorie. S-a emis Cod Roșu de caniculă și furtuni severe. Zonele afect... Alertă ANM! Cod Galben de furtuni și caniculă. Meteorologii au anunțat vijelii, grindină, descărcări electrice și temper...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x