Antena Căutare

Prognoza meteo 4 octombrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vremea se încălzește ușor în majoritatea regiunilor din țară. Începutul de săptămână ne aduce o zi cât se poate de frumoasă, cu valori termice ce se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă.

Vremea în România, în luna octombrie
Vremea începe să se mai încălzească față de zilele precedente, iar temperaturile vor fi un pic mai ridicate în aproape toată țara. | Profimedia

În regiunile vestice şi nord-vestice va continua să se încălzească devenind caldă pentru prima decadă a lunii octombrie.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi Crişana, iar cele minime între 3 şi 13 grade, mai scãzute până spre -1 grad în depresiunile Carpaţilor Orientali unde se va forma brumă.

Cum va fi vremea luni, 4 octombrie și ce săptămână ne așteaptă

În estul şi în sud-estul ţării, cerul va fi temporar noros, dar numai cu totul izolat, în special pe litoral, vor fi posibile ploi slabe sau burniţă, iar în restul teritoriului se va menţine mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, iar trecător în zona Carpaţilor Meridionali şi în nordul Moldovei, potrivit Observator.

ANM a anunțat în săptămâna 4 - 11 octombrie, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, posibil uşor mai coborâte în extremitatea de est a ţării, iar regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nord-vestică a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice. În rest va fi în general apropiat de regimul normal pentru acest interval.

Prognoză meteo 4 octombrie 2021, București

Vremea va fi frumoasă, cu valori termice apropiate de cele normale la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 6-9 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă.

Citește și: Prognoza meteo pentru luna octombrie 2021. Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni și cât vor scădea temperaturile

Prognoză meteo 4 octombrie 2021 pentru restul țării

Iată care sunt temperaturile maxime de duminică, 3 octombrie 2021, din principalele orașe ale țării:

Oradea – 24°C

Timișoara – 24°C

Baia Mare – 21°C

Craiova – 22°C

Sibiu – 21°C

București – 21°C

Constanța – 18°C

Galați – 19°C

Brașov – 19°C

Miercurea Ciuc – 18°C

Iași – 18°C

Cluj-Napoca – 21°C

Suceava – 18°C

Vremea la munte, 4 octombrie 2021

Vremea va fi în general frumoasă şi va continua să se încălzească uşor îndeosebi în masivele din jumătatea de vest a teritoriului.

În Carpaţii Orientali şi în estul Carpaţilor Meridionali, cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea pentru burniţă sau ploi slabe va fi redusă, iar în restul masivelor se va menţine mai mult senin.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Munţii Banatului, iar trecător şi în Carpaţii Meridionali. Dimineaţa, dar mai ales spre sfârşitul intervalului, pe arii restrânse, va fi ceaţă sau nebulozitate joasă stratiformă.

Prognoza meteo 3 octombrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 5 octombrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x