Antena Căutare

Prognoza meteo ANM. Schimbări bruște de temperatură în următoarele zile, după fenomenul rar din Capitală

Vremea se menține rece, însă nu pentru foarte mult timp. Ploile pun stăpânire pe mai multe teritorii din România, zilele acestea, iar schimbările bruște de temeperatură se vor resimți la nivelul întregii țări, în special în București.

Prognoza meteo
Schimbări bruște de temperatură în următoarele zile | shutterstock

Se vor semnala ninsori la munte, mai exact în carpații de Curbură și Meridionali. De asemena sunt prezente precipitații în aproape toată țară, iar în anumite zone vor exista acumulări însemnate de apă 50l/mp.

"Traversăm un episod cu multe precipitații, care se vor reduce treptat abia de vineri. Până atunci S-V țării va fi acaparat de vreme rea, mai ales astăzi și mâine, însemnând Muntenia, Dobrogea continentală, sudul Moldovei unde vor fi precipitații care vor ajunge la 30/40 l/mp", spune Florinela Georgescu, director Meteorologie Aplicată în cadrul ANM.

De asemena, joi și vineri se înregistrează scăderi ale temperaturilor resimțite destul de mult în Capitală, imediat după fenomenul rar care a avut loc zilele trecute.

Meteorologii anunță că abia la finalul lunii martie ne vom bucura cu adevărat de venirea primăverii. Data de 27 martie este estimată ca data în care scăpăm de vremea rea și începem să simțim o îmbunătățire a valorilor termice. Meteorologii au emis o estimare a evoluției valorilor termice pentru intervalul 22 martie-4 aprilie 2021.

Citește și: Prognoza meteo până pe 4 aprilie. Când scăpăm de vremea rea. Meteorologii au anunțat când ne vom bucura de temperaturi de 16 grade

Din weekend temperaturile încep să crească mai ales în București: "Spre weekend când o să se mai restrângă aria de precipitații, temperaturile încep să crească peste zi, dar probabi vor scădea cele din cursul nopților pe fondul unui cer mai degajat", mai spune Florinela Georgescu.

Fenomen rar în capitala României. Se anunță ninsori și posibile descărcări electrice, în același timp

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, din după-amiaza zilei de miercuri și pe timpul nopții va ninge și este posibil să apară decrăcări electrie în același timp, fiind vorba despre un fenomen care are loc foarte rar.

Meteorologii au anunțat posibilitatea apariției unui fenomen foarte rar în București. ANM a emis miercuri dimineață o prognoză meteo specială pentru Capitală, potrivit căreia cerul se va înnora treptat pe parcursul zilei, iar spre seară vor fi perioade cu averse mai ales sub formă de ninsoare și posibil descărcări electrice.

Citește și: Prognoza Meteo, 25 martie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Viteza vântului va ajunge până la 35-40 km/h pe parcursul întregii zile, iar temperatura aerului va fi mult mai scăzută decât în mod normal la această dată, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar minima va fi de -4 și -1 grad, potrivit digi24.

Administraţia Naţională de Meteorologie a precizat, de asemenea, că prognoza meteo va fi actualizată pe măsura evoluției fenomenelor meteorologice și intensității.

Mai mult, sunt așteptate precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece pentru această perioadă a anului.

Alertă ANM! Fenomen rar în capitala României. Se anunță ninsori și posibile descărcări electrice, în același timp... Prognoza Meteo, 27 martie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x