Antena Căutare

Vremea 16 decembrie. Prognoza meteo anunță ploaie înghețată

Vremea din 16 decembrie va fi rece, prognoza meteo anunță ploi înghețate și ninsori. 

Vremea 16 decembrie. Prognoza meteo anunță ploaie înghețată
ploaie inghetata

Vremea din 16 decembrie va fi rece, prognoza meteo anunță ploi înghețate și ninsori.

Potrivit vremea.ro, Duminică ninsorile vor continuă în jumătatea vestică a țării (îndeosebi în prima parte a zilei), în timp ce în est și sud-est vor predomina ploile, ciclonul urmând să advecteze un aer mai cald dinspre latitudini sudice pe partea să anterioară. În Banat și în nordul Olteniei se vor mai depune 10-15 centimetri de zăpada peste stratul deja existent pe sol, pe alocuri acesta urmând să atingă grosimi de 40-50 de centimetri, mai ales în Banatul montan și în Podisul Mehedinți. Timișoara se va număra printre orașele mari ce vor avea parte de un strat de zăpada de aproximativ 30 de centimetri, astfel de grosimi ale zăpezii reprezentând un eveniment destul de rar pentru orașul de pe Bega.

Vântul va suflă moderat spre tare în est și sud-est și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa în general între -2 și 2 grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 0-5 grade în Oltenia, 5-10 grade în Muntenia, 3-8 grade în Dobrogea și -2…3 grade în Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în extremitatea nordică a regiunii.

Vremea în București 16 decembrie

Vremea din 16 decembrie anunță ploaie, atât pe parcursul zilei, cât și pe parcursul nopții. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între 5°C și 1°C grade. Vântul suflă în rafale de 44 km/h pe timpul zilei și în rafale de 38 km/h. Luni, temperaturile mai scad cu încă două grade, ziua va ploua, iar noaptea va ninge. Cantitățile de apă care se vor strânge, vor atinge 7 L/m².

Vremea 16 decembrie la munte

La munte va ploua, temperaturile maxime și minime se vor încadra între 5°C și 0°C, însă vântul va sufla cu putere. Sunt anunțate rafale de 38 km/h ziua și rafale de 25 km/h noaptea. Cantitățile de apă se vor încadra 7 L/m². Luni, nu sunt așteptate precipitații pe timpul zilei, noaptea sunt anunțate lapoviță și ninsori.

Vremea extrem de rea a pus stăpânire pe întreaga țară. ANM a prelungit codul portocaliu şi galben de ninsori, polei şi v... Averizare meteo. ANM a emis 8 Coduri GALBENE de vreme rea. Care sunt zonele cele mai afectate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x