Antena Căutare

E cod portocaliu de viscol și ninsori în România! Zonele unde vântul depășește 125 km/h

Vremea. ANM a emis cod portocaliu de viscol în anumite județe din România. În zonele muntoase înalte vântul depășește chiar și 125 km/h .

Galerie
cod portocaliu

Vremea. ANM a emis cod portocaliu de viscol în anumite județe din România. În zonele muntoase înalte vântul depășește chiar și 125 km/h .

Vremea ANM Cod portocaliu, valabil până la 16-01-2019 ora 14:00

In zona : Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m;

Se vor semnala : intensificări ale vântului care vor depăși 125 km/h iar zăpada va fi puternic viscolită.

Cod portocaliu de viscol și ninsori este și în județul Caraş-Severin: zona de munte, unde se vor semnala: ninsoare însemnată cantitativ și depunere semnificativă de strat de zăpadă; intensificări ale vântului cu viteze în medie de 65 - 80 km/h viscolind și troienind zăpada

Articolul continuă după reclamă

Vremea. Recent, ANM a mai emis și un cod galben de vreme severă pentru județele Olt, Dolj și Mehedinți, valabil până la ora ora 16:00. Fenomenele semnalate sunt: intensificări temporare ale vântului cu rafale de 55-65 km/h.

E cod portocaliu de viscol și ninsori în România! Zonele unde vântul depășește 125 km/h

ANM, atenționare. Risc de avalanșă la munte - Masivul Făgăraș

La altitudini mai mari de 1800 m, ninsorile din ultimele 24 ore au depus pe alocuri mai mult de 20 cm de zăpadă proaspătă, astfel că stratul instabil de la suprafață depășește în general 50 cm. Acest strat este instabil, cu rezistență scăzută și cu o slabă coeziune între cristale. Chiar și o supraîncărcare slabă, poate duce la alunecarea stratului instabil de la suprafață, declanșănd avalanșe de medii dimensiuni, în unele cazuri putând fi angrenate și straturile inferioare. La altitudini mai mici de 1800 m stratul de zăpadă este relativ consolidat, însă stratul de suprafață, ce depășește pe alocuri 30 cm, este format din zăpadă recentă, instabilă. Un risc însemnat îl reprezintă depozitele de zăpadă de pe văi și din alte zone adăpostite. Declanșările de avalanșe de mici și medii dimensiuni sunt posibile chiar la supraîncărcăre slabă cu turiști sau schiori, pe pantele suficient de înclinat.

De asemenea, risc însemnat și mare de avalanșă prezintă și masivii: Bucegi, Țarcu-Godeanu, Parâng-Șureanu, Munții Vlădeasa-Muntele Mare, zona Munților Rodnei, (zona Munților Călimani – Bistriței - Ceahlău).

sursa foto: agrointel.ro

Vremea 16 ianuarie. Prognoza meteo anunță ninsori și vânt puternic... Vremea 17-23 ianuarie. Estimări temperaturi pentru următoarea perioadă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Iamina și Camelia au ajuns aproape la final! Ce sumă au câștigat
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Iamina și Camelia au ajuns aproape la final! Ce sumă au câștigat Luni, 04.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x