Antena Căutare

Vremea 16 ianuarie. Prognoza meteo anunță ninsori și vânt puternic

Vremea din 16 ianuarie va fi deosebit de rece. Prognoza meteo anunță că ninsori, rafale de vânt care vor viscoli zăpada, în special pe crestele montane. 

Vremea 16 ianuarie. Prognoza meteo anunță ninsori și vânt puternic
vremea 16 ianuarie | hepta.ro

Vremea din 16 ianuarie va fi deosebit de rece. Prognoza meteo anunță că ninsori, rafale de vânt care vor viscoli zăpada, în special pe crestele montane.

Potrivit vremea.ro, ninsorile vor continua și în ziua de miercuri pe arii relativ extinse în regiunile intracarpatice ale teritoriului, cu excepția Banatului și al Crisanei, unde precipitațiile vor fi mixte.

Cele mai consistente ninsori sunt semnalate în vestul Carpaților Occidentali și în sudul Maramureșului, unde se va mai depune un strat de zăpada de până la 15-20 de centimetri, în unele zone mai înalte grosimea totală a zăpezii atingând chiar și un metru și jumătate.

Vântul va suflă moderat spre tare în sudul Olteniei și al Transilvaniei și slab, cel mult slab până la moderat în celelalte regiuni.

În ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între -3 și 2 grade în Transilvania și Maramureș, 1-6 grade în Banat și Crișana (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în vestul Banatului), 3-8 grade în Oltenia și -2…3 grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Vremea 16 ianuarie în București

Prognoza meteo la București, din 16 ianuarie, anunță un cer acoperit de nori, pe timpul zilei, iar pe timpul nopții aerul va fi cețos. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între 2°C și -6°C. Vântul va sufla cu putere, cu 21 km/h dinspre V, iar la rafală cu 44 km/h. Pe timpul nopții, vântul va sufla cu 34 km/h la rafală.

Vremea 16 ianuarie la munte

La munte va continuă să ningă pe timpul zilei, iar pe timpul nopții se va instala ceața densă. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între 0°C și -5°C. Vântul va sufla cu putere și va viscoli zăpada, în rafale de 49 km/h pe timpul zilei și în rafale de 32 km/h pe timpul nopții.

Cantitatea de precipitații va fi de 2 L/m². La munte, meteorologii ANM au emis risc de avalanșă, până miercuri, ora 20.00. Vezi aici buletinul nivometeorologic.

Joi, ninsorile se retrag în cea mai mare parte a țării.

sursa foto: hepta.ro

Vremea în București, 16 ianuarie. Cum va fi vremea miercuri în Capitală... E cod portocaliu de viscol și ninsori în România! Zonele unde vântul depășește 125 km/h...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x