Antena Căutare

Vremea de Sfânta Maria 2018. Meteorologii au făcut anunţul despre minivacanţă: Urmează zile cu ploi!

Bugetarii se pregătesc pentru cea mai mare minivacanță din acest an - Sfânta Maria, curpinsă între 15 și 19 august, aşadar meteorologii au realizat prognoza pentru această perioadă


Bugetarii se pregătesc pentru cea mai mare minivacanță din acest an - Sfânta Maria, curpinsă între 15 și 19 august, aşadar meteorologii au realizat prognoza pentru această perioadă

Vremea de Sfânta Maria 2018 se anunță frumoasă pentru acest interval, atât la mare, cât și în zonele montane. Astfel, pe litoralul Mării Negre, vremea va fi predominant însorită, cu temperaturi maxime cuprinse între 27 și 30 de grade, iar apa mării va atinge 26 de grade.

Pentru cei care preferă muntele, vremea va fi perfectă, nefiind prognozate precipitații importante cantitativ. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 și 18 grade, iar maximele vor fi cuprinse între 31 și 33 de grade, la umbră.

Ploile își vor face totuși apariția, dar pe arii restrânse, iar în minivacanța de Sfânta Maria vremea va fi excelentă pentru a merge atât la mare, cât şi la munte.

Miercuri, 15 august, vremea călduroasă va persista. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în zona de munte, iar noaptea în regiunile vestice și nord-vestice, unde izolat se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Potrivit ANM, tendinţa evoluţiei vremii pentru intervalul 17 – 19 august 2018, vremea va rămâne călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării.

BUCUREŞTI: În Capitală, vremea se va menține frumoasă, dar călduroasă la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade. Potrivit ANM, tendinţa evoluţiei vremii pentru intervalul 17 – 19 august 2018, vremea va rămâne călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării.

LITORAL: În Dobrogea, Constanța și pe litoral, vremea va fi călduroasă în prima zi a prognozei, dar şi în intervalul 13 – 19 august, când temperaturile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 30 – 31 de grade. Un regim termic mai apropiat de cel normal pentru această perioadă se va înregistra între 7 şi 12 august, când media temperaturilor diurne va fi de 28 – 29 de grade.

Minimele înregistrate noaptea în Constanța vor scădea uşor şi treptat, de la 20 – 21 de grade, la începutul intervalului, spre 17 – 19 grade, între 9 şi 14 august, pentru că ulterior, până la finalul celei de-a două săptămâni, să crească din nou spre 21 de grade. Gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat pe data de 6 august, iar în celelalte zile ale intervalului probabilitatea pentru ploi va fi extrem de redusă,, anunță prognoza meteo.

MUNTE: La munte, temperaturile nu vor avea variaţii semnificative de la o zi la alta. Media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar a celor minime va fi între 11 şi 13 grade. Pe arii restrânse în regiunile intracarpatice și în zonele de deal și de munte și cu totul izolat în rest, vor fi averse și descărcări electrice.

Ultima oră! Cod galben de furtuni: Ploi, descărcări electrice şi vânt. Zonele vizate... Valul de caniculă din Europa se mută în România. Ne aşteaptă temperaturi de FOC, spun meteorologii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x