- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, în cea mai mare parte a următoarelor două săptămâni (4 - 17 noiembrie) iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în special în această săptămână, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
În Banat, în cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa peste normele climatologic specifice în prima jumătate a lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra, în medie, între 15 şi 18 grade, cu valori chiar mai ridicate în data de 5 noiembrie. Abaterea pozitivă a valorilor minime faţă de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 8 şi 13 grade, mediat regional. O uşoară răcire a vremii este estimată a se produce după data de 13 noiembrie, însă cel mai probabil va rămâne mai caldă decât în mod obişnuit. Probabilitatea pentru ploi (temporar mai însemnate cantitativ) va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză.
În Crişana, în mare parte a intervalului de prognoză, valorile de temperatură se vor situa peste normele climatologice specifice în prima jumătate a lunii noiembrie, deşi vor avea variaţii uşoare de la o zi la alta. În acest sens, maximele diurne se vor încadra între 14 şi 18 grade, cu valori chiar mai ridicate în data de 5 noiembrie. Valorile minime de temperatură vor înregistra o abatere pozitivă semnificativă faţă de normalul perioadei şi se vor încadra între 6 şi 12 grade, mediat regional. Vremea se va răci uşor după data de 13 noiembrie, iar probabilitatea pentru ploi va fi ridicată, în special în prima săptămână.
În Transilvania, în cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură, deşi cu unele variaţii de la o zi la alta, se vor situa peste normele climatologic specifice în prima jumătate a lunii noiembrie. Maximele diurne se vor încadra, în medie, între 15 şi 19 grade, iar abaterea pozitivă a valorilor minime faţă de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 5 şi 9 grade, mediat regional. O uşoară răcire a vremii este estimată a se produce după data de 13 noiembrie, însă cel mai probabil va rămâne mai caldă decât în mod obişnuit. Ploi locale şi temporare vor apărea pe tot parcursul perioadei, dar în special în prima săptămână de prognoză.
În zona Maramureşului, regimul termic va fi caracterizat în mare parte a intervalului de valori peste normele climatologic specifice în prima jumătate a lunii noiembrie. Astfel, maximele diurne se vor încadra în medie între 14 şi 18 grade, în timp ce valorile minime medii se vor încadra între 6 şi 11 grade. După data de 13 noiembrie, este prognozată o uşoară răcire a vremii, însă temperaturile se vor menţine, cel mai probabil, peste mediile multianuale. Probabilitatea pentru ploi, temporar însemnate cantitativ, va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză.
În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului, regimul temperaturii aerului va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât ar fi normal în prima jumătate a lunii noiembrie. În timp ce maximele vor oscila, în medie, între 16 şi 20 de grade, cu valori mai scăzute în jurul datei de 7 noiembrie, minimele se vor încadra între 6 şi 10 grade, mediat regional. O răcire a vremii este estimată a se produce după data de 14 noiembrie, dar valorile termice vor fi apropiate sau uşor peste mediile multianuale. Regimul pluviometric va fi deficitar, iar ploi slabe, cu caracter local şi temporar, se vor semnala cu probabilitate mai mare în perioada 7-8 noiembrie şi spre sfârşitul intervalului de referinţă.
În Dobrogea, vremea mult mai caldă decât în mod obişnuit se va menţine în cea mai mare parte a intervalului, cu maxime între 16 şi 22 de grade. Valorile nocturne vor fi de 9 - 15 grade, mediat regional. După data de 14 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea vor fi apropiate sau uşor peste cele climatologic specifice perioadei. În privinţa precipitaţiilor, acestea îşi vor face apariţia doar spre finalul celor două săptămâni de prognoză.
În regiunea Munteniei, în cea mai mare parte a intervalului, valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele normale în prima jumătate a lunii noiembrie, cu până la 8 - 12 grade peste mediile multianuale. Astfel, maximele diurne se vor încadra între 18 şi 23 de grade, iar minimele între 6 şi 12 grade. O răcire este estimată după data de 14 noiembrie, însă cel mai probabil vremea va rămâne uşor mai caldă decât în mod obişnuit. Probabilitatea pentru ploi cu caracter local şi temporar va fi mai ridicată după data de 9 noiembrie, însă regimul pluviometric va fi deficitar pentru mare parte a regiunii.
În Oltenia, valorile de temperatură, deşi cu unele variaţii de la o zi la alta, se vor situa peste normele climatologic specifice în prima jumătate a lunii noiembrie. Maximele diurne se vor încadra între 16 şi 21 de grade, iar abaterea pozitivă a valorilor minime faţă de normalul perioadei va fi semnificativă, acestea urmând a se încadra între 8 şi 12 grade, în medie. Vremea se răceşte după 14 noiembrie, dar valorile termice vor rămâne în general uşor peste mediile multianuale. Ploi, temporar mai însemnate cantitativ, vor apărea pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză.
La munte, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în prima jumătate a lunii noiembrie. Vor fi valori pozitive de temperatură atât ziua, cât şi noaptea, cu excepţia crestelor cele mai înalte, unde vor fi posibile minime sub pragul de îngheţ. Ziua vor fi valori termice, în medie, între 5 şi 13 grade, iar noaptea între un grad şi 7 grade. După data de 14 noiembrie, este estimată o scădere a temperaturilor, însă cel mai probabil acestea vor fi apropiate sau încă uşor peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în special în prima parte a intervalului de referinţă.