Antena Căutare

Vremea se schimbă radical! Cod portocaliu de vijelii şi ploi puternice în jumătate din țară, din această seară

Mai bine de jumătate de ţară intră, peste o oră, sub o avertizare cod portocaliu de vijelii puternice. Ne aşteptăm la rafale de vânt de până la 100 de kilometri pe oră, descărcări electrice, ploi torențiale şi grindină de dimensiuni medii și mari.

Mai bine de jumătate de ţară intră, peste o oră, sub o avertizare cod portocaliu de vijelii puternice. Ne aşteptăm la rafale de vânt de până la 100 de kilometri pe oră, descărcări electrice, ploi torențiale şi grindină de dimensiuni medii și mari.

Gabriela Băncilă, de la Administraţia Naţională de Meteorologie a explica, la Antena 3, care vor fi zonele cele mai afectate.

''Mesajul de avertizare cod portocaliu și atenţionare cod galben emis de către ANM, mesaj de avertizare cu privire la intensificările şi vijeliile puternice din această dupa amiază, căderi de grindină în special în partea de nord-vest, frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale , cantităţi de apă însemnate. Instabilitatea îşi va face aparitia în cursul noptii, iar temperaturile vor atinge la umbră 35-36 grade și disconfort termic va fi accentuat'', a spus Gabriela Băncilă, de la Administraţia Naţională de Meteorologie

Conform prognozei, în intervalul 27 iunie, ora 13:00 - 28 iunie, ora 1:00, pe durata Codului portocaliu, în peste trei sferturi din ţară, vor fi intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină şi cantităţi de apă însemnate.

La începutul intervalului, în Moldova şi Maramureş, apoi şi în Transilvania, Crişana, local în Banat şi nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale în general de 80 - 100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale. Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii şi mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40 l/mp şi, izolat, 50 - 60 l/mp.

Judeţele avertizate sunt: Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Harghita, Covasna, Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău, Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila şi Buzău.

Pe de altă parte, în intervalul 27 iunie, ora 20:00 - 28 iunie, ora 1:00, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de vreme rea. Astfel, în Dobrogea, local în Muntenia şi Banat, precum şi în nordul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi, posibil, grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 - 25 l/mp şi izolat 35 - 40 l/mp.

Judeţele avertizate cu Cod galben sunt: Caraş-Severin, Dâmboviţa, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea, Constanţa şi parţial Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi.

ANM, vremea în București până sâmbătă. Prognoza meteo specială anunță caniculă și furtuni... Valul de aer saharian care sufocă România și toată Europa de caniculă. Ce este și de unde vine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x