Next Star

Ne revedem în curând!

Depresia, boala secolului, nu ține cont de vârstă! Copiii, victime vulnerabile în fața „iadului din minte”

 

Considerată inițial o “boală a oamenilor mari”, depresia face victime și în rândul copiilor. Se pare că boala secolului nu ține cont de vârstă!

Micuții sunt ființe vulnerabile în fața „iadului din minte”, mai ales că de cele mai multe ori aleg să nu își exteriorizeze stările și să trăiască într-o tristețe fără margini. În cazuri extreme, au existat copii care au ales să-și pună capăt zilele.

De exemplu, o fetiță de 14 ani a scăpat ca prin urechile acului cu viață, după ce mama ei a salvat-o în ultima clipă, alarmată de un SMS prin care fiica ei încerca să-și ia rămas-bun.  Julia a înghiţit o cutie întreagă de somnifere şi la trei ani de la acel incident, ea îşi aminteşte de tentativa de sinucidere ca şi cum ar fi fost a unei alte persoane, captive într-o lume întunecată. Avea depresie, aşa cum se întâmpla cu 8-10% dintre tinerii de astăzi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, notează  Focus, o revistă germană.

  • Atenţie la simptome

Elevii din clasele primare îşi exprimă deja explicit aceste simptome: sunt trişti fiindcă nu au prieteni. De obicei, starea lor tranzitează de la lipsă de implicare la agresiune.

  • Misiunea părinţilor: de a comunica cât mai mult cu micuții lor

Părinții ar trebui să comunice cât mai mult cu copiii lor.

  • Apel la sprijin profesionist

Recurgerea la ajutorului unui psihiatru și al unui psiholog sunt recomandate.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Next Star, nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/next-star/ şi este updatat zilnic cu ştiri. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/Next.Star.Antena1/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este https://www.youtube.com/user/NextStarA1.

Nu în ultimul rând, dacă nu sunteţi în faţa televizorului, puteţi urmări emisiunea live pe AntenaPlay: https://goo.gl/ponVkm, la fel şi toate înregistrările integral.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe