Trei vrăjitori ai bucătăriei și deținători ai celor mai tari secrete pentru meniurile ideale de nuntă îl vor ajuta pe Nea Mărin. Chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu vor fi însărcinați cu realizarea meniurilor de nuntă
Niciun meniu nu va semăna cu altul, niciun tort de nuntă, nicio masă sau farfurie. Care vor fi provocările pentru cei trei maeștri bucătari, telespectatorii Antena 1 vor afla din 14 septembrie, în fiecare luni și marți de la 20.30.
Iată ce recomandă cei trei chefi pentru un meniu special:
„Felurile de mâncare trebuie să fie proaspete şi lucrate cât mai aproape de ora evenimentului", spune Scărlătescu. Și trendurile în materie de meniu de nuntă sunt un subiect pe placul cunoscutului bucătar, care povestește că în ultima vreme sunt tot mai mulți miri care acceptă varianta unui bufet cu salate, cu mai multe tipuri de carne, cu bar de fructe și deserturi.
„Mulți își doresc să aibă parte și de un moment de live cooking sau un barbecue în open space”, adaugă acesta.
"E foarte important să vorbiţi cu bucătarul mereu, ca să fiţi siguri că ceea ce vreţi se respectă. Este solicitant să gătești pentru o nuntă, ami ales că montajul farfuriilor trebuie făcut rapid, farfuriile trebuie să arate la fel, indiferent de numărul pe care îl ai de pregătit”, spune Florin Dumitrescu.
Cât despre meniu, Florin Dumitrescu admite că indiferent de specificul ales, tradițional sau exotic, este suținătorul unui obicei culinar românesc: „Spre dimineaţă, când toată lumea este veselă, eu unul aş reînvia tradiţia nunţii cu ciorbă şi aş servi o ciorbă acră.”
În opinia lui Sorin Bontea, pentru ca meniul de nuntă să fie ca la carte e nevoie de o foarte bună organizare în bucătărie, servirea farfuriilor la timp, după un orar agreat dinainte cu mirii, astfel încât toți nuntașii să primească în același timp preparate calde, proaspete.
„Eu aş deschide masa cu o gustare mai consistentă ca prim fel. Apoi, aş recomanda peşte cu sos meunière, tradiţionalele sarmalele care, în opinia mea, nu pot lipsi din meniul unei nunţi, după care friptura. Eu unul nu agreez mixed grill-ul care se servește de obicei la nunți, prefer friptura de vită. Obligatoriu, meniul se încheie cu tort", încheie chef Bontea.
Voi ce părere aveţi? Aţi încerca?
Nu rataţi LUNI, 14 septembrie, ora 20:30, PREMIERA emisiunii "Poftiți pe la noi: Poftiți de vă iubiți", doar la Antena1!
Nea Mărin are ajutoare de nădejde în bucătărie: Chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu... Galerie foto! Nuntă de VIKINGI sau cum să sărbătoreşti dragostea într-un mod aparte...