În fiecare ediție a emisiunii „Scena misterelor”, publicul are parte de un adevărat spectacol de magie și culoare, în care vedetele sunt transformate în personaje din povești și desene animate, în supereroi sau figuri celebre! Totuși, puțini sunt cei care știu că totul se întâmplă datorită Andreei Rădulescu, o tânără extrem de talentată.
Este tânără, este frumoasă și extrem de talentată! Dar mai presus de orice, ea este un profesionist plin de energie, ce te cucerște imediat! Andreea Rădulescu are o pasiune nu doar pentru tot ceea ce ține de make up, ci și pentru călătorii și artă, în general.
Deși are o agendă extrem de plină, ea găsește mereu timp și pentru celelalte hobby-uri și speră ca, într-o bună zi, să-și ducă pasiunea pentru make up la un nivel internațional! Cine este Andreea Rădulescu, specialistul în machiaj de la emisiunea „Scena misterelor”?
Copilaria mea a fost permanent plina de culoare. Am studiat arta încă din copilărie. După aceea am avut ocazia sa învăț timp de doi ani la cea mai buna scoala de make-Up din Los Angeles, aspect care mi-a oferit sansa sa imi ghidez atentia spre zona creativa.
Însa pot afirma cu tarie ca am muncit mult ca sa pot discuta acum cu adevarat despre o pasiune în zona de beauty, de creatie. Astfel, consider ca am luat decizia potrivita la momentul oportun!
Sunt un om extrem de activ. Ma impart intotdeauna intre activitatea pe care o desfasor in cadrul salonului pe care il coordonez și Academia de make-up si hairstyle-ing, iar in timpul liber ador sa ma ocup de design.
Calatoresc mult datorita nevoii mele permanente de formare si imi place sa creez aranjamente florale, să dezvolt idei de business.
Este ca si cum am discuta despre doua lucruri total diferite. In timp ce machiajul pe care doamnele il poarta în diferite ocazii este cel care sustine femeia in demersul ei de a fi frumoasa, atrage atentia asupra trasaturilor delicate si ascunde imperfectiunile, machiajul special este cel care ma determina sa creez, inclusiv monstri, personaje malefice, trasaturi urate la propriu. Asa ca diferenta este majora!
Machiajul clasic are nevoie de pensula si culoare, cel special de imaginatie si piese pe care de cele mai multe ori le creez eu insami.
Cea mai dificila masca, proba mea de definitivare a studiilor parcurse in America, a fost realizarea unei masti in vederea transformarii unei persoane tinere intr-o persoana in varsta de 100 ani.
Realizarea acestei măști a durat două luni. Este o procedura foarte grea și complexa care nu necesită doar aplicare și culoare, ci și sculptarea personajul cât mai real. Interesant a fost insa rezultatul, care mi-a oferit certitudinea ca am ales meseria potrivita.
Intotdeauna provocarile trasate de Antena 1 ma determina sa creez cele mai bune masti, astfel incat si in cadrul emisiunii Demascarea, și la Plasa de stele și, bineînțeles, la revelioanele cu Dan Negru am realizat cele mai spectaculoase masti.
Nu stiu daca exista o masca preferata, fiecare transformare este extrem de provocatoare, persoana din spatele mastii fiind cea care ofera intotdeauna un plus de valoare mastii finale.
Ceea ce pot afirma cu tarie este ca am realizat un top 3 al celor mai speciale masti din acest sezon, masti care m-au satisfacut si pe mine din punctul de vedere al realizarii. Sunt extrem de exigenta si rar se intampla sa fiu pe deplin multumita de ceea ce fac. Acestea ar fi Dobby, în spatele căreia s-a ascuns Ruby, Venom, în care s-a transformat Andreea Antonescu, și Obama, care va apărea într-o ediție viitoare Scena misterelor, aceasta din urmă fiind o mască în valoare de 20.000 de dolari.
Stiu ca pare cliseu, insa atunci cand pasiunea se combina cu meseria, dificultatea este resimtita doar in presiunea fizica, mai exact pozitia corpului din timpul executiilor isi pune uneori amprenta, insa rezultatele obtinute in final nu imi dau voie să spun că meseria mea imi ofera greutate.
Imi place tare mult ceea ce fac. Sunt fericita cand, in cadrul cursurilor pe care le derulez la Hollywod Beauty Academy, le pot preda pasionatilor de beauty tot ceea ce eu si echipa de traineri alaturi de care am construit scoala de formare am inmagazinat de-a lungul anilor. Daca nu sunt make-up artist sunt trainer, daca nu sunt trainer creez ceva:)
Cu siguranța același lucru, dar la nivel internațional.
Daca vrei, iti pot oferi o poza a agendei mele zilnice, nu imi ajunge o pagina :).
In afara de timpul petrecut la machiaj, toată ziua mi-o petrec la salon, lucru pe care îl ador, deoarece îmi iubesc echipa și îmi place sa petrec cât mai mult timp alături de ea și de clienți. Când avem puțin timp liber cu toții ne implicam in proiecte de caritate.
În primul rând, mulțumirea de pe fata clienților, atunci când se ridica de pe scaunul meu. Îmi place când oamenii sunt multumiți de mine și de munca mea. Este o satisfacție personală pe care orice om bănuiesc ca o are atunci când pune suflet in ceea ce face. Iubesc sa călătoresc și sa învăț câte ceva din fiecare loc in care ajung. Dacă le-as putea combina alături de familie as fi cea mai fericita.
Aud frecvent mesajul: "În tara aceasta nu merge nimic". Poate nu se misca nimic si din cauza neincrederii noastre. Eu consider ca in make-up, ca in orice alt domeniu, pasiunea amestecata cu munca si dedicarea omului pot face minuni. Un trainer bun care sa iti ofere ghidare, pentru ca dupa ghidare tu sa lucrezi constant, poate face din dorinta ta meseria mult visata!
Un truc pe care l-am preluat de la celebra mea profesoara, cea care a realizat masca lui Benjamin Button, este urmatorul: „Arta nu se învață, ea trebuie creată și exersată in permanenta pentru a deveni in fiecare zi mai bun.” Celor pasionati de make-up, care n-au curajul să se apuce de această meserie în România, le spun sa fie curajosi, sa nu se opreasca din studiul tendintelor si sa creeze permanent.
Roboți, pirați și mumii din Egiptul Antic! Vedetele au făcut show de senzație la „Scena misterelor”...