Albert de Monaco si Charlene Wittstock nu vor daruri de nunta

Printul Albert II-lea de Monaco si Charlene Wittstock urmeaza sa-si spuna 'da' vineri, in pofida zvonurilor care au aparut in ultimele zile. Ei au decis insa sa nu aiba o lista cu cadouri de nunta, cerandu-le invitatilor sa faca donatii unor asociatii de binefacere. Iata un punct comun cu alta nunta celebra, cea a printului William cu Kate. Mirii britanici au avut aceeasi dorinta, iar donatiile au totalizat 1,12 milioane de euro.

Cadouri vor fi destule si in Monaco, scrie site-ul lesquotidiennes.com. Un grup de magazine din principatul monegasc pregateste deja cadourile pentru cuplul princiar, reprezentative pentru arta lor. Casele Hermes si Piaget vor face acelasi lucru. Primaria din Monaco va oferi o opera de arta din partea tuturor locuitorilor principatului.

Lista invitatilor la nunta lui Albert al II-lea de Monaco cu Charlene Wittstock de sambata viitoare reflecta atat locul familiei Grimaldi printre casele regale europene, cat si pasiunea viitorilor soti pentru sport, moda sau mediu. Oficial, au fost invitati 'ansamblul sefilor de state in care printul Albert al II-lea a mers in vizita oficiala de la venirea sa pe tron, in 2005, cat si sefii de stat ai tarilor legate de familia sa (Statele Unite, Irlanda si Africa de Sud)', relateaza AFP.

Concret, pe lista invitatilor figureaza presedinta Republicii Irlanda, Mary McAleese; Barack Obama nu va fi prezent, ca de altfel nici presedintele sud-african, Jacob Zuma, asteptat la Malabo, la reuniunea la varf a Uniunii Africane. Din Europa, presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, presedintele Germaniei, Christian Wulff, au confirmat prezenta la evenimentul din principatul monegasc. La nunta vor veni si presedintele libanez Michel Sleimane, precum si presedintele Estoniei. Va fi si o mare aglomeratie de capete incoronate: au fost invitati regii Belgiei si Suediei, mostenitorii tronurilor din Danemarca, Olanda si Spania, dar si contele si contesa de Wessex, care vor reprezenta Anglia, familia de Savoia si emirul Qatarului.

Din lumea afacerilor vor veni Bernard Arnault, proprietarul grupului de produse de lux LVMH, aeronautul elvetian Bertrand Piccard, nasul, alaturi de printul Albert, al avionului 'Solar Impulse', propulsat prin energie solara, lucru care evoca faptul ca suveranul monegasc acorda o mare importanta mediului si expeditiilor stiintifice. Tinand seama ca viitorii soti sunt mari sportivi si ca principatul gazduieste competitii de amploare - Marele Premiu de Formula I, Masters 1000 de tenis -, la nunta au fost invitati presedintele Comitetului Olimpic International (CIO), al carui membru este Albert al II-lea, Jacques Rogge, si presedintele Federatiei Internationale Auto (FIA), Jean Todt. De la eveniment nu vor lipsi Karl Lagerfeld, designerul vedeta al firmei Chanel, fostul model britanic Naomi Campbell si creatoarea de moda Ines de la Fressange.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Hepta

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri