Aceasta este una dintre cele mai mari licitații dedicate obiectelor care i-au aparținut cândva Prințesei Diana.
De ce nu au fost scoase niciodată la licitație paltoanele Prințesei Diana
Prințesa Diana aborda fiecare detaliu al vieții sale cu bunătate. Într-o discuție cu People despre numeroasele obiecte valoroase și istorice care i-au aparținut regretatei Prințese de Wales și care fac parte din colecția „Stilul Prințesei Diana & O Colecție Regală”, Martin Nolan, cofondator și director executiv al Julien’s Auctions, a dezvăluit un detaliu mai puțin cunoscut despre modul în care Diana își gestiona garderoba.
„Am aflat, prin acest proces, cât de generoasă era Diana – mereu oferea lucruri. Și nu vezi niciodată un palton de-al ei la licitație, pentru că obișnuia să trimită majordomul, personalul sau prietenii să conducă prin Londra, în ianuarie, februarie, când era un frig cumplit”, a povestit el.
„Găsea persoane fără adăpost și le dăruia paltoanele ei”, a adăugat Nolan. „Așa era ea – fără spectacol, fără tam-tam”.
Citește și: Fotografii rare cu Prințesa Diana și David Bowie, ținute ascunse de Palat. Au ieșit la suprafață abia acum
Secretele din spatele unor articole vestimentare emblematice
O parte dintre obiectele din colecție au o componentă caritabilă, menită să onoreze moștenirea unei figuri regale cunoscute pentru implicarea sa umanitară. Unele dintre piese sunt scoase la licitație pentru prima dată, în timp ce altele revin cu povești remarcabile, precum rochia de seară Falcon, creată de Catherine Walker, purtată de Prințesa Diana în 1986.
„Această rochie superbă a fost creată de Catherine Walker, cu un model de șoimi în zbor de-a lungul spatelui. Diana a purtat-o în timpul unei vizite oficiale în Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită, la sfârșitul anilor ’80”, a afirmat Nolan.
„Când Diana a organizat propria ei licitație, în 1997, cu doar două luni înainte de moartea sa fulgerătoare, aceasta a fost una dintre rochiile pe care le-a vândut în scop caritabil. A scos la licitație peste 70 de rochii, la îndemnul fiului ei, Prințul William, pentru a strânge fonduri pentru organizațiile sale. A reușit să adune peste 3 milioane de dolari – o sumă imensă la acea vreme”.
Pe măsură ce devenea mai mult decât un simplu membru al familiei regale, Diana a început să colaboreze cu designeri de top internaționali, fără a renunța la legătura strânsă cu creatorii britanici preferați.
„Lucra cu Anna Harvey de la British Vogue, o editoare, și cu alți creatori de modă, pentru că dorea mereu să aducă în prim-plan designerii britanici și pe cei aflați la început de drum. Dar, la un moment dat, cei care o consiliau i-au spus: «Diana, ești mai mult decât o prințesă britanică. Ești o icoană globală»”, a explicat Martin pentru People.
„Așa că a început să poarte Chanel, Dior, Givenchy, Versace. A început să adopte din ce în ce mai multe branduri cunoscute la nivel internațional”, a adăugat el.
Poșeta Lady Dior a Prințesei Diana, surprinsă alături de ea în numeroase ocazii, este o altă piesă disponibilă în cadrul colecției.
„Când Prințesa Diana se afla în Franța, în septembrie 1995, Bernadette Chirac, care era pe atunci Prima Doamnă a Franței, a vrut să-i ofere un cadou. A ales o geantă Dior. A sunat la Dior, iar ei i-au oferit geanta Chouchou – așa se numea inițial această poșetă”, a mai povestit Nolan.
O mai știi? Cum arată acum Valeria Lukyanova, fosta femeie Barbie. Merge la sală și oferă cursuri de „întinerire”... Vivienne și Knox, copiii Angelinei Jolie și ai lui Brad Pitt, apariție rară în public. Cu cine seamănă gemenii...