Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00iUmor (r)

Marie Fredriksson a cunoscut durerea de mică! Tragedia imensă ce i-a distrus familia. „După ce s-a întâmplat, eu n-am mai fost copil. Aveam șapte ani”

Marie Fredriksson, solista trupei Roxette, a cunoscut durerea încă din copilărie, când o tragedie i-a distrus familia.

Marie Fredriksson.

Născută cu numele Gun-Marie Fredriksson, pe 30 mai 1958, în satul Össjö din Suedia, artista era cea mai mică dintre cei cinci copii ai părinților ei - Charles Gösta Fredriksson (1914–1981) șiInez Dagmar Fredriksson (1922–1998).

Când Marie Fredriksson, solista trupei Roxette, avea doar patru ani, părinții ei și-au vândut ferma pe care o aveau și s-au mutat la Östra Ljungby, unde tatăl ei a început să lucreze ca poștaș, iar mama ei s-a angajat la o fabrică.

La doar trei ani după aceea, când Marie Fredriksson avea doar șapte ani, familia ei a fost lovită de o tragedie ce a marcat-o npe artistă pentru tot restul vieții.

Sora ei, Anna-Lisa, cel mai mare copil al familiei, a murit într-un accident de mașină. Autoturismul ei a fost făcut zob de un camion cisternă. Ea se îndrepta către un magazin ca să își cumpere rochia pentru petrecerea ei de logodnă. Avea doar 20 de ani.

„Mi-o mai amintesc doar vag. Avea 20 de ani atunci. Însă, îmi amintesc bine durerea, felul în care întreaga familie a fost distrusă. Total. După aceea, nu am mai fost copil. A trebuit să încep să am grijă singură de mine. Aveam doar șapte ani”, a povestit, într-un interviu, Marie Fredriksson.

Familia ei avea o situație financiară precară. Ambii părinți munceau, dar banii nu erau suficienți. Marie și frații ei rpmâneau adesea singuri acasă, în timp ce părinții se chinuiau să facă rost de bani.

În această perioadă a vieții ei, Marie a învățat să cânte, cu ajutorul fraților ei și al unor prieteni. Artista a spus că a ajutat-o să se orienteze către muzică și pastorul de la biserica la care obișnuia să meargă.

„Îmi plăceau toate cântecele. Muzica era o sursă fabuloasă de libertate pentru mine și pentru sora mea, Tina”, a mai povestit artista, în urmă cu mulți ani.

În anii adolescenței, dragostea ei pentru muzică a crescut și mai mult, după ce i-a descoperit pe The Beatles, Joni Mitchell, Jimi Hendrix și Deep Purple.

Citește și: Marie, jumătatea Roxette. A căzut în baie, fractură de craniu. „Cancerul a încercat să mă învingă. Nu i-am dat voie! Copilașii plângeau: Mami, nu muri!”

Așa a ajuns Marie să se înscrie la o școală de muzică din Svalov, la vârsta de 17 ani, unde s-a împrietenit cu elevi de la specializarea „teatru”. A ajuns să compună pentru musicalurile lor, dar și să cânte în acestea.

Apoi, a ajuns într-un turneu prin țară, ce a inclus un spectacol în Stockholm, pentru prim-ministrul Olof Palme. Mai multe detalii despre cariera ei, în articolul: Doliu în muzică! A murit solista trupei Roxette. Marie Fredriksson avea 61 de ani și suferea de cancer pe creier

Marie Fredriksson, solista trupei Roxette, a murit la vârsta de 61 de ani, după ce ani buni s-a luptat cu o boală gravă. Suferea de cancer pe creier și în ultima perioadă renunțase complet la aparițiile pe scenă. Anunțul morții a fost făcut de managera artistei.