Medicul care a salvat-o pe Andreea Bălan, dezvăluiri tulburătoare! „Mortalitatea este foarte mare în astfel de cazuri”

Medicul care a salvat-o pe Andreea Bălan, după ce ea a suferit un stop cardio-respirator în timpul operaţiei de cezariană, a făcut dezvăluiri despre intervenție și despre starea de sănătate a artistei. El a precizat că în astfel de cazuri, mortalitatea este foarte mare.

Medicul care a salvat-o pe Andreea Bălan, după ce ea a suferit un stop cardio-respirator în timpul operaţiei de cezariană, a făcut dezvăluiri despre intervenție și despre starea de sănătate a artistei. El a precizat că în astfel de cazuri, mortalitatea este foarte mare.

Medicul Doru Herghelegiu a povestit ce s-a întâmplat cu Andreea Bălan, care a născut, luni, o fetiță sănătoasă.

„Familia nu doreşte să divulgăm în presă foarte multe lucruri despre condiţiile particulare ale acestui caz. Doamna Bălan este pacienta mea. Am fost solicitat de către colegi şi am şi o mică contribuţie. Din nefericire, în consimţământul de naştere e un paragraf unde este specificat acest eveniment nefavorabil, riscul de a muri. Această complicaţie este mai frecventă la naşterile pe cale naturală. Este o complicaţie extrem de rară. Mortalitatea este foarte mare, peste 90% dintre paciente. Este un accident dramatic, imprevizibil”, a spus medicul care a participat la intervenție, după ce Andreea Bălan a suferit un stop cardio-respirator.

„Astăzi în cursul zilei am reuşit să echilibrăm coagularea sângelui. I-a fost făcută anestezie generală când s-a instalat şocul respirator. Un minut a durat resuscitarea. Ştiam ce va urma. Tulburările de coagulare sunt greu de controlat. Este un caz la 80 000. 10% sunt cei care supravieţuiesc în aceste cazuri. Contează mult rapiditatea cu care medicii se reorganizează. Fiecare pacientă poate să ajungă în această situaţie. Apare ca un trăsnet pe cerul senin. E mult mai frecvent la naşterea naturală. Sunt alte condiţii. Sunt plecat din 2006 din sistemul de stat. Am avut posibilitatea să rezolvăm cazuri grave. E un caz fericit, mă bucur că în experienţa mea am trăit cu zeci de ani în urmă astfel de evenimente. Din fericire, era totul pregătit, chiar medicul anestezist făcea parte din echipele de chirurgie cardio-vasculară. Spitalele mari oferă şanse mai mari, dacă ai ghinionul şi se întâmplă un astfel de eveniment tragic”, a adăugat el, marți, la Antena 3.

Medicul a mai spus că starea de sănătate a Andreei Bălan este bună și că probabil artista se va recupera foarte repede.

„Starea ei este bună, este conştientă, a intrat în comunicare cu familia, cu medicii. Probabil se va recupera foarte repede. Mâine va ieşi de la Terapie Intensivă. Nu sunt urmări. Copilul e bine. Spaima tatălui care a trebuit să ia cunoştinţă brusc cu acest eveniment, a trecut prin momente grele.”, a mai spus medicul Doru Herghelegiu.

Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri