Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Sacrificiul

Petrică Mâțu Stoian, la închisoare! Cum a ajuns artistul să fie arestat

Petrică Mâțu Stoian a trecut printr-o dramă cumplită. Acum este un artist cunoscut însă puțini știu că interpretul de muzică populară a fost la închisoare în tinerețe.

Petrică Mâțu Stoian a trecut printr-o dramă cumplită. Acum este un artist cunoscut, însă puțini știu că interpretul de muzică populară a fost la închisoare în tinerețe.

Pe vremea când era în armată, îndrăgitul artist a întârziat să se întoarcă din permisie, fapt pentru care a fost dus la sediul arestului, unde a stat mai multe zile.

Chiar și acum, la ani întregi după nefericitul eveniment, artistul încă vorbește cu groază despre acele zile:

“Mi-a dat permisie 10 zile şi eu am plecat la ţară şi era un singur autobuz care pleca dimineaţa. Am pierdut autobuzul. Am întârziat din permisie 7 ore, dacă întârziai 4 ore trebuia să anunţi, dar nu aveam de unde. În cele din urmă am anunţat, dar persoana căreia i-am spus a uitat să spună, nu ştiu ce s-a mai întâmplat, ideea este că am întârziat. Era caz de batalion disciplinar. Mi-au luat centura, bocancii, tot, m-au dus la Farul din Mangalia.

Acolo era sediul arestului. Nu aveam fereastră, nimic, aveam doar un lemn, ceva ca o masă, care se rabata. Dormeam pe un fel de ţambal şi cu raniţa sub cap. Venea câte un ofiţer şi îţi mânca zilele. Ne scotea pe limbă de foc, aşa se numea, era un fel de jumătate de stradă, care avea pietriş ca pe calea ferată şi ne punea în pas de defilare, culcat”, a povestit Petrică Mâţu Stoian la “Acces Direct”.