"Prinţesa Polonic", mai mult decât o pasiune! Anca Lungu, despre cum reuşeşte să facă faţă tentaţiilor culinare: "Nu le refuz, dar le cedez cu măsură"

 

În urmă cu cinci ani, Anca Lungu a primit-o în viața ei pe Prințesa Polonic, iar acum spune că “ideea de a crea acest personaj a fost una dintre cele mai bune pe care le-am avut vreodată”. Sub noua identitate, vedeta Observatorului de la Antena 1 a adoptat un regim de viață mult mai sănătos.

Cum ți s-a schimbat viața de când ai devenit Prințesa Polonic?
Anca Lungu: Prințesa Polonic îmi face viață mai gustoasă și mai frumoasă de mai bine de 5 ani. Lucrurile s-au schimbat în bine și cred că ideea de a crea acest personaj a fost una dintre cele mai bune idei pe care le-am avut vreodată!

Înainte aveai obiceiuri alimentare pe care le-ai caracteriza drept “proaste”?
Cred că cel mai prost obicei alimentar pe care l-am avut a fost acela de a sări peste micul dejun. Găseam tot felul de pretexte pentru a sacrifica în fond cea mai importantă masă a zilei. Prințesă Polonic m-a educat în sensul ăsta și între timp micul dejun a devenit una dintre micile plăceri ale zilei.

Mai ai pofte nesănătoase, tentații cărora le cedezi?
Da, recunosc, nu tot ceea ce mănânc este sută la sută sănătos. Deși “sănătos” e un termen relativ. Există alimente considerate sănătoase care ne pot face rău dacă nu le tolerăm. E și cazul meu. De o bună perioadă nu mai tolerez merele. Deși îmi plac foarte mult trebuie să le evit. În ceea ce privește tentațiile, nu le refuz, dar cedez cu măsură. Convingerea mea este că nimic nu ne poate face rău în cantități foarte mici. Echilibrul și moderația sunt cheia!

Pe Natalia, fetița ta, o lași să aleagă ce mănâncă sau alegi tu pentru ea?
E o strategie greșită, din punctul meu de vedere, să lași un copil să decidă ce mănâncă. Un copil de 2-3 ani nu poate face alegeri conștiente. Acesta e rolul părinților și e un rol foarte important, pentru că în copilărie se formează gusturile și obiceiurile alimentare de mai târziu. Un copil care consumă fast-foosd și devine obez se transformă într-un adult cu probleme grave de sănătate. De ce să nu prevenim astfel de boli groaznice? De ce să nu creștem oameni sănătoși? Poate că părinții noștri n-au avut de ales și n-au avut nici informația necesară, dar noi putem face asta.

Cum arată primăvară în bucătăria ta?
Pentru mine primăvara este verde, cu spanac, salată, urzici și lobodă. E o perioadă în care organismul nostru are nevoie de pauză. Am gătit în ultima vreme mult spanac. Nataliei îi place foarte mult cu praz și mămăliguță, dar și crud, în salate. Și ciorbiță de lobodă cu orez are foarte mult succes la Prințesă Linguriță.

CITEŞTE CONTINUAREA INTERVIULUI AICI! 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe