Antena Căutare

23 iulie 2011: A murit cantareata Amy Winehouse

Recunoscuta pentru vocea sa grava, Amy a impresionat prin stilul sau special, cu influente din muzica anilor ’60. Insa viata privata a cantaretei a fost puternic influentata de consumul excesiv de droguri si alcool, care i-au distrus sanatatea. A murit in locuinta sa din Londra din cauza consumarii unei doze mari de alcool.

Winehouse a debutat discografic in anul 2003, cand a lansat albumul “Frank”; discul a primit recenzii favorabile din partea criticilor de specialitate si a fost nominalizat la premiul Mercury.

Cel de-al doilea album de studio al interpretei, intitulat Back to Black, a fost lansat în octombrie 2006. Discul s-a plasat pe cele mai înalte pozitii în clasamentele internationale, primind multiple discuri de platina. A fost comercializat în peste zece milioane de exemplare si a ajutat-o pe Amy Winehouse sa devina prima cantareata engleza care a castigat cinci premii Grammy. Stilul ei muzical a influentat puternic interpretele britanice care au debutat la finele anilor 2000.

In ciuda unei cariere muzicale prolifice, viata privata a cantaretei a fost adesea comentata negativ de ziarele de scandal din întreaga lume din cauza consumului excesiv de droguri si alcool, dar si a unei casnicii controversate cu asistentul de productie video Blake Fielder-Civil (2007–2009). Amy Winehouse a decedat pe 23 iulie 2011 în locuinta sa din Londra, cauza decesului fiind consumul excesiv de alcool.

Iata si alte evenimente care s-au petrecut intr-o zi de 23 iulie:

Articolul continuă după reclamă

1601 – Domnitorul Mihai Viteazul a formulat un memoriu catre marele duce al Toscanei, Fernando I de Medici, care s-a pastrat numai in traducerea italiana. Acest memoriu este considerat prima autobiografie din literatura romana.

1822 – Ca o consecinta palpabila a Revolutiei lui Tudor Vladimirescu, din anul precedent, Poarta Otomana a restabilit domniilor pamantene in Principatele Romane. Au fost numiti ca domnitori, de catre Poarta Otomana, Ioan (Ionita) Sandu Sturdza in Moldova (1822-1828) si Grigore Ghica in Muntenia (1822-1828).

1829 – Inventatorul american William Burt a conceput prima masina de scris din lume. Este numit “parintele masinii de scris”.

1862 - S-a infiintat Directia Centrala a Postelor prin intrarea serviciului de posta in administratia statului si unificarea celor doua sisteme, din Moldova si Tara Romaneasca.

1912 – S-a nascut fostul sef al Cultului Mozaic din Romania, Moses Rosen. A fost sef-rabin (1948-1994) si presedinte al Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (1964-1994). In anul 1957 a devenit deputat in Marea Adunare Nationala si in 1992 Membru de Onoare al Academiei Romane.

1914 - Imperiul Austro-Ungar a emis un ultimatum Serbiei, dupa asasinarea arhiducelui Franz Ferdinand prin care cerea predarea tuturor celor care au avut vreo implicare in asasinarea acestuia. Serbia a acceptat toate punctele ultimatumului, cu o singura execeptie. Nemultumita Austro-Ungaria va declara razboi Serbiei pe 28 iulie, declansand Primul Razboi Mondial.

1921 - A fost semnata Conventia de la Paris de catre Belgia, Franta, Marea Britanie, Grecia, Italia, Romania, Regatul Sarbilor, Croatilor si Slovenilor si Cehoslovacia. Conventia stabilea statutul definitiv al Dunarii: navigatia pe Dunare era libera si deschisa tuturor pavilioanelor in conditii de egalitate completa, pe tot parcursul navigabil al fluviului si pe toata reteaua internationalizata.

1950 – A avut o rascoala in zona de munte a judetului Vrancea. 500-600 de oameni inarmati au atacat si ocupat Sfatul Popular, Militia si Posta, impotrivindu-se colectivizarii. Revolta va fi inabusita cu ajutorul trupelor de Securitate, sute de oamenii fiind anchetati, batuti, arestati.

1968 - Exercitand presiuni asupra guvernului comunist liberal cehoslovac, sovieticii anunta desfasurarea, la scara larga, de manevre militare in apropiere de Cehoslovacia. De fapt vor fi concentrari de trupe care se pregatesc pentru a inabusi “Primavara de la Praga”, o luna mai tarziu.

1973 – S-a nascut Monica Lewinsky, femeia cu care presedintele american Bill Clinton a admis ca a avut o “relatie nepotrivita”. Monica a lucrat la Casa Alba intre 1995 si 1996, iar dezvaluirea relatiei lor i-a provocat mari neplaceri lui Clinton, care a fost la un pas sa fie suspendat din functie de Congresul SUA.

1986 - La Londra, Printul Andrew, Duce de York, s-a casatorit cu Sarah Ferguson la Westminster Abbey. Mariajul lor nu va decat zece ani, pana in 1996.

1989 – S-a nascut actorul englez Daniel Radcliffe. A devenit celebrul in intreaga lume pentru interpretarea rolului lui Harry Potter.

2000 - Pentru prima oara in lume, regizorul german Peter Stein a realizat o versiune integrala a celor 12.111 versuri din "Faust" de Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832), intr-un spectacol de 21 de ore, special creat pentru Expozitia universala Expo-2000 Hanovra.

2011 – A murit cantareata britanica Amy Winehouse. Recunoscuta pentru vocea sa grava, Amy a impresionat prin stilul sau special, cu influente din muzica anilor ’60. In ciuda carierei muzicale prolifice viata privata a cantaretei a fost comentata negativ de ziarele din intreaga lume din cauza consumului excesiv de droguri si alcool, care i-au distrus sanatatea. A murit in locuinta sa din Londra din cauza consumarii unei doze mari de alcool.

Foto: Hepta

Avram Iancu, omagiat de mii de moti la Crucea Iancului de la Marisel... 24 iulie 1917: A inceput batalia de la Marasesti...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x