Antena Căutare

3 scriitori români contemporani a căror creații nu trebuie să treacă neobservate

Dacă ai epuizat cam tot ce se putea citi de prin bibliotecă și simți că un “refill” literar este binevenit, atunci trebuie să iei în considerare 3 scriitori români contemporani care nu mai au nevoie de nicio prezentare: Mircea Cărtărescu, Augustin Buzura, Florin Lăzărescu.

Dacă ai epuizat cam tot ce se putea citi de prin bibliotecă și simți că un “refill” literar este binevenit, atunci trebuie să iei în considerare 3 scriitori români contemporani care nu mai au nevoie de nicio prezentare: Mircea Cărtărescu, Augustin Buzura, Florin Lăzărescu.

Romane ce te țin cu sufletul la gură, analize excelente asupra spiritualității și inteligenței umane, povestiri ce descriu cu lux de amănunte frânturi din cotidian - iată despre ce vom discuta în rândurile acestui articol, așa că citește-l cu atenție până la capăt și comandă rapid de pe net un set de cărți bune, scrise de 3 scriitori români contemporani:

Florin Lăzărescu

Scenarist de succes, Florin Lăzărescu este câștigătorul premiului Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj, obținut cu Aferim! în 2016. La capitolul literatură, Florin Lăzărescu se poate mândri cu rezultate la fel de remarcabile, “Lampa cu căciulă” fiind poate cea mai cunoscută povestire a sa, după ea realizându-se și scurtmetrajul omonim, câștigător a peste 50 de premii la festivalurile internaționale de film. Trăind de mic între “oameni care spuneau povești”, Florin Lăzărescu a reușit să impregneze în paginile scrierilor sale o acuratețe a detaliilor, îmbinată cu un stil literar original, imposibil de trecut cu vederea.

Articolul continuă după reclamă

Augustin Buzura

Psihiatru, prozator și eseist român contemporan, Augustin Buzura ne-a lăsat o moștenire literară impresionantă, ce îi oferă academicianului un loc de cinste în acest clasament. Dintre cele mai cunoscute carti scrise de Augustin Buzura amintim: “Orgolii”, “Absentii”, “Refugii”, “Nici vii, nici morți”, “Recviem pentru nebuni și bestii”. Dacă îți plac filmele românești, află că Augustin Buzura este scenaristul a 3 producții cinematografice din țara noastră: Orgolii - 1982 (după romanul omonim al scriitorului), Pădureanca - 1987, Undeva în Est - 1991. Întreaga sa creație, demistificatoare și incitantă deopotrivă, s-a bucurat încă de la început de aprecierea criticilor literari.

Mircea Cartarescu

Mircea Cărtărescu este poate cel mai cunoscut scriitor contemporan român, fiind autorul perfect pentru a fi oricând recomandat prietenilor. “De ce iubim femeile?”, “Orbitor”, “Selenoid” - iată câteva dintre cele mai remarcabile scrieri ale celui care se bate de ani buni cu mari scriitori ai lumii pentru Premiul Nobel în Literatură. Proza sa proiectează cititorii într-un context cu totul și cu totul special, niciun detaliu nu este omis în descrierile cărților sale, iar fantasticul se îmbină atât de bine cu prezentul cotidianului, încât cititorii se lasă prinși în acest joc literar, dictat de fiecare dată cu o măiestrie unică de Mircea Cărturescu.

Dacă vrei să citești o carte nouă în aceste zile calde de primăvară, noi îți recomandăm să cumperi chiar acum o carte scrisă de un scriitor contemporan român. Augustin Buzura, Mircea Cărtărescu sau Florin Lăzărescu sunt 3 opțiuni excelente pentru a-ți petrece după-amiezile într-un mod incredibil de relaxant. Nu trebuie decât să găsești cea mai potrivită librărie online, să alegi cu grijă titlurile pe care vrei să le citești și să comanzi rapid pachetul tău plin cu volume extraordinare. Comandă vine rapid, exact acolo unde dorești, în cel mai scurt timp posibil. Ție nu îți rămâne decât să te bucuri de aceste lecturi și să transmiți și altora pasiunea pentru citit.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/literature-book-open-pages-3288098/

Zeci de mii de turiști, așteptați la festivalul Sunwaves! Lista artiștilor care vor concerta la Mamaia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x