Antena Căutare

6.430 de copii, tineri și famiile lor se bucură de acces la educație și la servicii sociale prin proiectul „Ajută un sat. Schimbă o țară 2016-2017” 

Proiectul „Ajută un sat. Schimbă o țară”, dezvoltat de Fundația Mereu Aproape și Fundația Vodafone România, a oferit, în cea de-a doua rundă de finanțare, accesul la educație și la servicii sociale pentru 6.430 de beneficiari finali. Copiii și tinerii sprijiniți prin proiect fac parte din 8 comunități rurale din județele Argeș, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Olt, Prahova și Tulcea. Derulat în perioada iunie 2016 – iulie 2017, cu o investiție de 320.831 euro, proiectul „Ajută un sat. Schimbă o țară 2016-2017” a contribuit la dezvoltarea acestor comunități prin construirea, renovarea, dotarea școlilor, grădiniţelor, bibliotecilor și a centrelor de zi cu echipamente şi materiale didactice și prin implementarea de programe educaționale. Beneficiarii se bucură acum de spații moderne de învățare, de clădiri dotate corespunzător, de materiale didactice și de programe educative.

„În ultimii doi ani, fundațiile Vodafone România și Mereu Aproape și-au unit forțele ca să schimbe România. Și, împreună, am pornit schimbarea de acolo de unde avea România cea mai mare nevoie: de la sat. Ne-am concentrat eforturile să ajutăm comunitățile prin copiii lor, pentru că viitorul și pregătirea acestora pentru viață sunt principala noastră preocupare. Plăcerea lor de a merge acum la școală este primul pas reușit și cel mai important.”, spune Alessandra Stoicescu, Președintele Fundației Mereu Aproape.

Clădirea în care Biblioteca şi Grădiniţa din Vlădești, județul Argeș, își desfășoară activitatea a fost renovată și dotată în beneficiul celor 3.100 de locuitori ai comunității, care au acum acces la educație, informație și la activități culturale prin crearea centrului multimedia modern.

În urma proiectului, cei 500 de copii care învață la Școala Gimnazială „Bethlen Samuel” din comuna Racoş, județul Braşov, beneficiază de grupuri sanitare renovate, ce corespund normelor de igienă. Totodată, proiectul a răspuns nevoilor elevilor prin oferirea materialelor didactice necesare și a sesiunilor de pregătire suplimentară, gratuite.

Articolul continuă după reclamă

Grădiniţa cu program normal din Jirlău, județul Brăila, a fost dotată cu mobilier nou şi cu materialele didactice de care copiii aveau nevoie și pe care le-au folosit atât în timpul orelor de curs, cât şi în cadrul activităţilor extracurriculare.

La Şcolile Generale din Brăești şi Brătilești, județul Buzău, unde nu existau grupuri sanitare sau apă curentă, au fost construite şi amenajate două grupuri sanitare. În plus, elevii beneficiază de materiale didactice pentru activităţile educative.

Tinerii din comuna Florești, județul Cluj, crescuți în centre de plasament sunt ajutați să se pregătească pentru o viață independentă și să se integreze în câmpul muncii la Centrul Daniel al Fundaţiei Blythswood, care a fost dotat cu mobilier complet pentru dormitoare, sălile de studiu și bucătărie, respectiv cu echipamente IT, birotică și electrocasnice.

Copiii de la Grădinița din Piatra Olt - Sat, județul Olt, beneficiază de un spațiu de învățare complet renovat, dotat cu mobilier nou, rechizite și materiale didactice.

Şcoala Gimnazială „Ion Ionescu” din Valea Călugărească, județul Prahova, una dintre cele mai cunoscute școli din ţară pentru rezultatele la olimpiade și pentru rata de succes la absolvire, a fost dotată cu video proiectoare, ecrane de videoproiecție, calculatoare și materiale didactice.

La Grădinița din comuna Slava Cercheză, judeţul Tulcea, a fost rezolvată problema acoperișului grav avariat, care a fost refăcut, au fost renovate sălile de clasă și refăcută instalația electrică. A fost posibilă astfel unificarea grădiniței de la Slava Cercheză cu cea de la Slava Rusă în sediul modernizat, iar copiii au beneficiat, prin proiect, și de materiale didactice.

Proiectul „Ajută un sat. Schimbă o țară” face parte din Programul Strategic de Investiție în Mediul Rural al Fundației Vodafone România, derulat în comunitățile rurale din toate județele țării, care susține dezvoltarea de proiecte în domeniile educației și serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele și orașele mici din România.

În cei 11 ani de activitate umanitar-filantropică, Fundaţia Mereu Aproape a derulat numeroase campanii, programe și proiecte la nivel național dedicate susținerii comunităților afectate de calamități naturale, salvării copiilor şi tinerilor grav bolnavi, activităţi în zona educației orientate către prevenirea abandonului școlar, a abandonului parental, incluziunii şi nediscriminării, precum și activități dedicate unei mai bune stări de sănătate a populației, devenind astfel una dintre cele mai cunoscute organizații non guvernamentale din România. Până în prezent, Fundația Mereu Aproape a ajutat peste 1 milion de oameni, iar susținerea financiară și materială oferită depășește 10 milioane de euro. Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe www.fundatiamereuaproape.ro şi pe www.facebook.com/fundatiamereuaproape.

Site-ul proiectului: http://www.ajutaunsat-schimbaotara.ro

Ce poți face weekendul acesta, dacă rămâi în București: competiții, plimbări cu barca, premiere de film, concerte... Obiceiuri, tradiţii şi bucate savuroase la cea de-a 13-a ediţie a Festivalului Văii Mureşului...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x