A fost denumit chiar si Brigitte Bardot in ipostaza masculina. De-a lungul carierei, Delon a lucrat cu regizori celebri printre care Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni si Louis Malle. A castigat de mai multe ori Premiul Cesar.
Lista filmelor sale de mare succes este foarte lunga. “Rocco si fratii sai” (1960), “Ghepardul” (1963), “Samuraiul” (1967), “Clanul sicilienilor” (1969), Borsalino (1970), “Un flic” (1972), “Zorro” (1974), “Teheran 43” (1980), “Intoarcerea lui Casanova” (1992) sunt doar o parte dintre ele.
In 1973 a cantat in duet cu cantareata pop fraceza, Dalida melodia “Paroles, paroles”. In 1976 a jucat in filmul castigator al Premiului César, “Monsieur Klein”.
A avut relatii cu mai multe actrite, vedete de cinema, Romy Schneider, Nathalie Delon, Mireille Darc si cu fotomodelul olandez Rosalie van Breemen.
Iata si alte evenimente care s-au petrecut intr-o zi de 8 noiembrie:
794 - Capitala imperiala japoneza este stabilita la Kyoto, numit initial Heiankyo – "Capitala pacii si linistii". Din anul 1868, Japonia isi va muta capitala la Tokio.
1496 - S-a incheiat construirea bisericii cu hramul Sfintii Arhangheli din Razboieni, judetul Neamt, locul unde s-a dat batalia dintre Ștefan cel Mare, domnul Moldovei (1457-1504), si armata otomana, in iulie 1476
1847 – S-a nascut scriitorul irlandez Bram Stocker, autor al celebrului roman “Dracula”. Povestea contelui Dracula a fost inclusa in multe genuri literare.Unii au spus ca face parte din literatura horror. Au urmat multe ecranizari si puneri in scena ale acestei carti.
1857 – S-a nascut profesorul de economie politica si politicianul Alexandru C. Cuza. A avut o intensa activitate antisemita. La inceputul anilor ’20 a colaborat cu Corneliu Zelea Codreanu. La 4 martie 1923 infiinteaza Liga Apararii National Crestine, iar la 14 iulie 1935 fuzioneaza cu Partidul National Agrar, al lui Octavian Goga, formand Partidul National Crestin. Niciodata nu a reusit sa obtina mai mult de 10% din voturi.
1874 - A fost inaugurata statuia lui Mihai Viteazul din Bucuresti (Piata Universitatii); statuia a fost realizata de sculptorul francez Albert Ernest Carriere de Belleuse si este primul monument de aceasta factura din Capitala.
1885 - S-a fondat Partidul Liberal-Democrat condus de Dimitrie C. Bratianu, unind in randurile sale pe toti cei nemultumiti de guvernarea liberal a lui I.C. Bratianu, inclusiv pe Mihail Kogalniceanu si grupul liberalilor moldoveni grupati in jurul acestuia. A functionat pana la 24 martie 1890, cand s-a unificat cu Partidul National Liberal.
1892 - Presedintele american Grover Cleveland a obtinut singurul mandat neconsecutiv la Casa Alba din istoria SUA.
1895 - Wilhelm Conrad Röntgen (n. 1845 - m. 1923), profesor la Universitatea din Würzburg, Germania (laureat al Premiului Nobel pentru Fizica pe anul 1901), a descoperit razele electromagnetice, cunoscute sub numele de razele X (razele Röntgen).
1900 – S-a nascut scriitoarea si jurnalista Margaret Mitchell. Pentru romanul “Gone with the Wind” (Pe aripile vantului) care aparuse in 1936, a primit Premiul Pulitzer in anul 1937. Filmul cu acelasi nume, din anul 1939, cu Vivien Leigh si Clark Gable in rolurile principale, este unul din filmele de mare succes al tuturor timpurilor. „Pe aripile vantului” a fost singurul ei roman.
1922 – S-a nascut medicul sud-african Christian Barnard. La 3 decembrie 1967, conducand o echipa din 31 de specialisti, a reusit primul transplant de inima. Dupa 18 zile pacientul, insa, a murit din cauza unei pneumonii. Totusi, drumul deschis de el a fost continuat si acum transplantul de inima se realizeaza pe scara larga.
1942 - Al Doilea Razboi Mondial - Americanii se alatura britanicilor in razboiul din Africa. A avut loc debarcarea trupelor britanice si americane in Maroc si Algeria.
1945 – A avut loc manifestatia anticomunista din Piata Palatului Regal, prilejuita de ziua onomastica a regelui Mihai I.
1971 - Trupa britanica Led Zeppelin isi lanseaza alpatrulea album, care include una dintre cele mai cunoscute piese, “Stairway to heaven”.
1985 - Adunarea Generala a ONU a adoptat, la initiativa Romaniei, rezolutia privind Anul International al Tineretului.
1998 – A murit celebrul actor francez Jean Marais. In afara filmelor de exceptie in care a jucat, Jean Marais a fost de asemenea un remarcabil actor de scena cunoscut datorita prezentei sale pe scenele cunoscutelor Théatre de Paris, Théatre de l'Atelie si Comédie Francaise, printre altele. Marais a primit numeroase premii internationale si recunoasteri pentru contributia sa la arta filmului, incluzand Legiunea de onoare decernata in 1996. A jucat in celebra serie de filme “Fantomas”.
2006 – A murit marele dirijor roman Iosif Conta. Numele sau este legat de cel al Orchestrei Nationale Radio impreuna cu care a efectuat numeroase turnee in strainatate. Din 1982 s-a dedicat si pedagogiei in cadrul Universitatii Nationale de Muzica, optand apoi, pana in 1992, pentru postul de dirijor al Orchestrei din Izmir - Turcia.
“Saptamanile interculturale ale migratiei” la ICR Istanbul: doua saptamani de expozitie, proiectii de film si dezbateri... Expozitie de papusi si jucarii vechi de zeci de ani, la Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane...