Antena Căutare

Cele mai vândute cărţi în 2019: "Oraşul fetelor" de Elizabeth Gilbert, "Rătăcitorii" de Olga Tokarczuk, "Foc şi sânge" de George R.R. Martin

Cărţile lui Yuval Noah Harari şi ale laureatei cu Nobelul pentru Literatură pe 2018, Olga Tokarczuk, au fost cele mai vândute în acest an la Polirom, în timp ce două ale lui Radu Paraschivescu au fost printre volumele cele mai căutate de cititori la editura Humanitas, alături de "Oraşul fetelor", de Elizabeth Gilbert. Topul editurii Litera este dominat de "Povestea mea", scrisă de fosta primă-doamnă a SUA Michelle Obama, în timp ce la editura Nemira s-au vândut cele mai multe exemplare din volumele "Foc şi sânge", de George R.R. Martin.

Humanitas a vândut anul acesta cele mai multe exemplare din volumele: “Oraşul fetelor”, de Elizabeth Gilbert, bestseller The New York Times, traducere şi note de Anca Bărbulescu; „Medicină, nutriţie si bună dispoziţie“, de Simona Tivadar, “Orice om îi este teamă. Un partid, doi ani şi trei premieri“, de Radu Paraschivescu, „În lume nu-s mai multe Românii (planetei noastre asta i-ar lipsi)“, Radu Paraschivescu, „Regele şi Duduia. Carol II şi Elena Lupescu dincolo de bârfe şi clişee“, de Tatiana Niculescu, “Jurnalul Annei Frank”, versiune definitivă editată de Mirjam Pressler şi autorizată de Anne Frank Fonds, traducere şi note de Gheorghe Nicolaescu, „Fizica povestită“, de Cristian Presura, carte distinsă cu Premiul Academiei Române, „Ikigai. Secrete japoneze pentru o viaţă lungă şi fericită“, de Francesc Miralles, Héctor García (Kirai), traducere de Camelia Dinică; „Mănâncă, roagă-te, iubeşte“, de Elizabeth Gilbert, ediţie aniversară, cu o nouă prefaţă a autoarei, traducere de Alexandra Baciu; „Iubeşte şi fii iubit(ă). (Aproape) totul despre relaţia de cuplu“, de Domnica Petrovai.

Humanitas Fiction: „Tatuatorul de la Auschwitz”, de Heather Morris, traducere din engleză de Luana Schidu; “Serotonină”, de Michel Houellebecq, traducere din franceză de Daniel Nicolescu; Zuleiha deschide ochii, de Guzel Iahina, Cuvânt înainte de Ludmila Uliţkaia, traducere din rusă şi note de Luana Schidu; “Fiica ceasornicarului”, de Kate Morton, traducere din engleză şi note de Sînziana Dragoş; “Alchimistul”, de Paulo Coelho, traducere din spaniolă de Gabriela Banu; “Răzbunarea iertării”, de Eric–Emmanuel Schmitt, traducere din engleză de Laurenţiu Malomfălean; “Minciuni pe canapea”, de Irvin D. Yalom, traducere din engleză şi note de Carmen Toader; “Oscar şi tanti Roz”, de Eric-Emmanuel Schmitt, traducere din franceză de Marieva Ionescu; “Istoria albinelor”, de Maja Lunde, traducere din norvegiană de Sanda Tomescu Baciu; “Cititorul din peşteră”, de Rui Zink, traducere din portugheză şi note de Micaela Ghiţescu; “Brisbane”, de Evgheni Vodolazkin, traducere din rusă şi note de Adriana Liciu - Premiul Cartea Anului 2019.

Topul Humanitas Junior cuprinde: Seria Aventurile lui Habarnam, de Nikolai Nosov, cu titlurile: “Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi”, “Habarnam în Oraşul Soarelui”, “Habarnam pe Lună”; Seria Transformă apa în culori cu titlurile: “Transformă apa în culori. E petrecere”, “Transformă apa în culori. Gândăceii veseli”, “Transformă apa în culori. Maşini”, “Transformă apa în culori. Prinţese”, “Transformă apa în culori. La zoo”, “Transformă apa în culori. La joacă”; Seria creată de Lucy Hawking împreună cu tatăl ei, profesorul Stephen Hawking: “George şi cheia secretă a universului”, “George în căutare de comori prin Cosmos”, “George şi Big Bangul”, “George şi codul indescifrabil”, “George şi corabia timpului”, “George şi luna albastră”; Cele mai frumoase poveşti japoneze pentru copii - Antologie de Florence Sakade; “Întoarcerea lui Arpagic”, de Ana Blandiana, “Întrebări mari de la cei mici ...la care răspund nişte oameni foarte importanţi”, antologie de Gemma Elwin Harris; “Planetarium”, de Chris Wormell, Raman Prinja.

Top 5 bestsellers Polirom

Articolul continuă după reclamă

Cele mai cumpărate cărţi editate de Polirom în 2019 au fost: “Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” şi “21 de lecţii pentru secolul XXI”, de Yuval Noah Harari, “Arsă de vie”, de Souad împreună cu Marie-Thérèse Cuny, “Eu sînt Malala”, de Malala Yousafzai şi Christina Lamb, “Jurnalul fericirii”, de N. Steinhardt, „Rătăcitorii” şi “Călătoria Oamenilor Cărţii”, scrise de Olga Tokarczuk, laureata Premiului Nobel pentru Literatură pe 2018.

Topul vânzărilor Curtea Veche Publishing

În topul vânzărilor Curtea Veche Publishing din 2019 se regăsesc nume importante din zona de dezvoltare personală şi psihologie practică, dar şi titluri de ficţiune contemporană anglo-saxonă română, românească şi rusească.
În topul general de vânzări se află: „Tată bogat, tată sărac”, de Robert T. Kiyosaki, „Inteligenţa emoţională”, de Daniel Goleman, „Secretele succesului”, de Dale Carnagie, „Atitudinea este totul”, Jeff Keller , „Cartea înţelepciunii”, scrisă de Dalai Lama, „Curajul de a fi vulnerabil”, de Brene Brown, „Inteligenţa erotică”, de Esther Perel, „De la idee la bani”, Napoleon Hill, „Schimbând gândirea, îţi schimbi viaţa”, de Brian Tracy, „Puterea prezentului”, de Eckhart Tolle.

Top 5 ficţiune: „Idioata”, de Elif Batuman-Selin, „Oameni normali”, de Sally Rooney, „Asimetric”, de Lisa Halliday -New York, „Luarea Ismailului”, de Mihail Şişkin, „Certificat de virginitate”, de Adrian Sângeorzan.

Editura Litera prezintă cele mai citite cărţi în 2019: „Povestea mea”, de Michelle Obama; “Pacienta tăcută”, de Alex Michaelides, thrillerul anului, bestseller aflat déjà în curs de ecranizare, “Rugăciune pentru Cernobîl”, de Svetlana Aleksievici, Premiul Nobel pentru Literatură, “Scurtă istorie a românilor”, Ioan-Aurel Pop, bestseller imprint Carte pentru toţi. Sunt urmate în top de: “La cinci paşi de tine”, de Rachel Lippincott, Mikki Daughtry şi Tobias Iaconis, “Aleea cu licurici”, de Kristin Hannah, “România în Primul Război Mondial”, de Petre Otu, album de colecţie, “Curajul de a nu fi pe placul celorlalţi”, Ichiro Kimishi, Fumitake Koga, bestseller imprint Introspectiv, “Trei femei”, de Lisa Taddeo, cea mai citită carte de non-ficţiune a anului; “1000 de ani de cultură şi civilizaţie românească. O istorie în imagini”, ediţie de colecţie ce prezintă în imagini, în mare parte inedite, istoria poporului nostrum şi a spaţiului locuit de acesta în cel de al doilea mileniu al erei noastre.

Cele mai vândute titluri ale Grupului Editorial ALL

Seria „Pisicile războinice”, semnată de Erin Hunter, domină topul celor mai vândute titluri ale Grupului Editorial ALL şi în anul 2019.

Primele zece poziţii în preferinţele cititorilor noştrisunt ocupate de cărţile pentru copii, cele de medicină, literatură şi non-ficţiune: „Un apartament la Paris” continuă seria thrillerelor provocatoare semnate de Guillaume Musso. „Medicină internă pentru cadre medii” reprezintă rodul colaborării unui prestigios colectiv de autori, medici de diferite specialităţi, a cărui coordonare a fost asigurată de medicul Corneliu Borundel. „Marea carte a corpului uman” îi ajută pe micii cititori să dezlege tainele corpului omenesc. „ROAR. 30 de femei. 30 de poveşti”, de Cecelia Ahern, le va surprinde pe cititoare printr-un stil nou, proaspăt şi accente suprarealiste. “Arme, virusuri şi oţel. Soarta societăţilor umane”, de Jared Diamond, culege cele mai puţin vizibile părţi ale istoriei umanităţii, expunându-le cititorului care are curiozitatea de a-şi pune întrebări la care istoria tradiţională nu oferă decât rareori şi doar întâmplător răspunsuri.

“Harrison. Manual demedicină” are la bază ediţiaa 18-a a renumitului „Harrison’s Principles of Internal Medicine”, carte de referinţă pentru studenţi şi medici.

“Pixi Ştie-tot. Stop bullying” are rolul de a-i ajuta pe copii să reacţioneze corect în faţa hărţuirii şi să rezolve uşor conflictele. Spiridişul Pixi a revenit anul acesta cu un nou format (13 x 20 cm) pentru cunoscuta colecţie Pixi Ştie-tot.
„Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace”, de Stephen R. Covey, numără peste 15 milioane de exemplare vândute în întreaga lume, fiind considerată cea mai importantă carte a secolului XXI în domeniul afacerilor.

„Pixi. Marea carte cu poveşti de noapte bună” cuprinde cele mai frumoase 61 de povestioare Pixi, însoţite de ilustraţii minunate. Se adresează copiilor de peste 3 ani şi sunt ideale pentru un moment liniştit şi cald în familie, înainte de culcare.

Editura Nemira a vândut anul acesta cele mai multe exemplare din volumele: “Foc şi sânge”, de George R.R. Martin (imprintul Armda), un prequel la istoria din “Urzeala tronurilor”, despre sângeroasa dinastie a Targarienilor; “Ceva în apă”, de Catherine Steadman (imprintul Armada) - un thriller pasionant despre un cuplu care, în luna de miere perfectă, dă peste un secret care le va schimba vieţile; “Dosar permanent”, de Edward Snowden - autobiografia unuia dintre cei mai controversaţi whistlebloweri ai istoriei recente.

Locul patru este ocupat de “Străinul”, de Stephen King (imprintul Armada), urmat de: “Păcat originar”, de Anthony Quinn (Colecţia Yorick), “Madame Picasso”, de Anne Girard (colecţia Damen Tango), “Pachinko”, de Min Jin Lee (colecţia Babel), “Omul de cretă”, de C.J.Tudor (imprintul Armada), “Bohemian rhapsody”, de Lesley Ann Jones (colecţia Yorick), “Soldatul iernii”, de Daniel Mason (colecţia Babel).

La editura Nemi , cele mai căutate cărţi au fost: “Nevermoor. Probele de admitere ale lui Corrigan Crow”, de Jessica Townsend, “Lama lama şi bunicii”, de Anna Dewdney, “Pete motanul şi ora de culcare”, de James Dean, “Paganini şi capriciile magice”, de Cristina Andone, şi “Leul future”, de Michael Morpurgo.

Topul celor mai bine vândute cărţi ale editurii Corint cuprinde: “Evadare de la Auschwitz”, de Joel C. Rosenberg; “Conversaţii cu Regele Mihai”, de Stelian Tănase, “Maria Tănase. Artista, omul, legenda”, de Stejărel Olaru, “Mihai Caraman - un spion român în Războiul Rece”, de Florian Banu, “Malamander”, de Thomas Taylor, “Irlandezul. Asasinul Mafiei”, de Charles Brandt, “Politica viitorului.Tehnologia digitală şi societatea”, de Jamie Susskind, “Riverdale. În urmă cu o zi”, de Micol Ostow, “Marele incendiator. Cronica unui fapt divers”, de Stelian Tănase, şi “Şoriceii Doamnei Marlowe”, de Franck Asch.

La editura RAO , „Ziua răzbunării”, de John Grisham, se află pe primul loc în topul vânzărilor anul acesta. Este urmată de: „Justiţia lui Cross”, de James Patterson, „Cartea secretelor”, de Eugen Ovidiu Chirovici, „Cari Mora”, de Thomas Harris, „Niciodată, nicăieri”, de James Patterson şi Candice Fox, „Moştenirea spionilor”, de John Le Carre, „Bufniţa vânează întotdeauna noaptea”, de Samuel Bjork, „Nu scoate un sunet”, de David Jackson, „Oxen, Prima victimă”, de Jens Henryk Jensen, şi „Tura de noapte”, de Michael Connelly.

În seria dedicată dramelor, romance-ului, fantasy-ului, cele mai vândute cărţi au fost : „Podul de lut”, de Markus Zusak, „U an la Oxford”, de Julia Whelan, „Furiile inimii”, de John Boyne, „Povestea lui Kullervo”, de J.R.R. Tolkien, „Un fiu”, de Alejandro Palomas, „Pierduţi în Cartierul Spaniol”, de Heddi Goodrich, „Fiicele paznicului”, de Jean E. Pendziwol, „Lista de dorinţe”, de Anna Bell, „Colecţionarul de obiecte pierdute”, de Ruth Hogan, şi „Copilul a găsit soarele noaptea”, de Luca Di Fulvio.

În colecţia RAO clasic, clasamentul este alcătuit din: “Un veac de singurătate”, de Gabriel Garcia Marquez, “Lupul de stepă”, de Hermann Hesse, “Micul prinţ”, de Antoine de Saint-Exupery, “Jocul cu mărgele de sticlă”, de Hermann Hesse, “Siddharta. Călătoria spre Soare-Răsare”, de Hermann Hesse, “La răscruce de vânturi”, de Emily Bronte, “Mândrie şi prejudecată”, de Jane Austen, “Toamna patriarhului”, de Gabriel Garcia Marquez, “Douăsprezece povestiri călătoare”, de Gabriel Garcia Marquez, şi “Invenţia lui Morel”, de Adolfo Bioy Casares.

Sursa : news.ro

Gala premiilor Administraţiei Fondului Cultural Naţional, pe 14 ianuarie. La această ediţie va fi acordat un premiu spe... Muzeul „Antipa”, vizitat de aproximativ 300.000 de persoane în 2019...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia Miercuri, 01.01.2025, 00:30
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x