Antena Căutare

Evenimente în București în acest weekend. Ce poți face dacă nu pleci la mare sau la munte și rămâi în Capitală

Prima ediţie a Asian Food Fest are loc de vineri până duminică, 19-21 iulie, în Parcul Titan. Preparate japoneze, chinezeşti, coreene, turceşti, thailandeze, indiene, libaneze şi siriene şi un mix de muzică live, DJ, spectacole de dans, ateliere de inspiraţie asiatică şi demonstraţii de gătit sunt oferta manifestării, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Prima ediţie a Asian Food Fest are loc de vineri până duminică, 19-21 iulie, în Parcul Titan. Preparate japoneze, chinezeşti, coreene, turceşti, thailandeze, indiene, libaneze şi siriene şi un mix de muzică live, DJ, spectacole de dans, ateliere de inspiraţie asiatică şi demonstraţii de gătit sunt oferta manifestării, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Evenimentul oferă în prima zi posibilitatea întâlnirii cu Ansamblul de balet Arabesque, cu dansuri tradiţionale coreene, începând cu ora 18.00. Seara continuă cu un DJ set cu ritmuri asiatice, urmat de un recital al artiştilor turci Deniz Cem şi Serkan, solist român de origine turcă.

Sâmbătă, 20 iulie, programul începe cu o demonstraţie de arte marţiale coreene cu micii elevi ai şcolii Taekwondo Lifestyle, dar se şi cântă şi se dansează K-pop cu artiştii aduşi de Sarang Hangug şi Dance Prestige. Iar studioul de dansuri Elmas îi invită pe spectatori să se mişte pe ritmuri orientale. După-amiaza este pentru degustări şi relaxare cu muzică de Saşa Liviu Stoianovici, care mai apoi îşi aduce colegii din trupa Balkan Taksim pentru un amestec exploziv de folclor din Balcani şi muzică electronică.

Ultima zi a evenimentului este dedicată dansurilor - o oră de K-pop, care va face deliciul fanilor acestei muzici, dans tradiţional japonez cu C-Town, dar şi Bollywood cu IndraDance Academy.

Spectatorii vor avea ocazia să urmărească şi parada de peste 50 de costume autentice din Japonia, Coreea, China, Turcia, India, Palestina, Afganistan şi Indonezia.

Pe scena Asian Food Fest va avea loc zilnic câte o demonstraţie de gătit: kimbap - varianta de sushi local şi aperitivele jumeok bap şi gimmari, unele dintre cele mai populare feluri din Coreea, preparate special pentru picnicuri în aer liber. Iar Darye sau ceremonia tradiţională a preparării şi servirii ceaiului va dezvălui secrete păstrate vreme de o mie de ani de către coreeni.

Pe toată durata festivalului, vizitatorii pot participa la diverse ateliere, de la henna indiană şi pictură turcească pe apă la caligrafie şi pictură pe lampioane şi evantaie japoneze şi pot vedea expoziţiile de pictură cu tematică coreeană şi cea de pictură şi suveniruri orientale.

* Sâmbătă şi duminică, 20 şi 21 iulie, Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" invită vizitatorii la "Iarmarocul de Sfântul Ilie", între orele 9.00-19.00, cu ocazia sărbătorii Sf. Ilie Tesviteanul (20 iulie).

Evenimentul este menit să refacă atmosfera vechilor petreceri câmpeneşti organizate cu prilejul marilor sărbători religioase, face cunoscut site-ul oficial al acestei instituţii muzeale (https://muzeul-satului.ro).

Programul include un târg al meşterilor populari, ateliere de creaţie pentru copii şi adulţi, demonstraţii meşteşugăreşti, gastronomie tradiţională, un ghidaj tematic "Oieritul - ocupaţie străveche a românilor", realizat de cercetătorul etnolog dr. Rusalin Işfănoni. Turul ghidat în muzeu va avea loc sâmbătă, 20 iulie, cu plecare de pe Platoul Kiseleff 28, de la ora 13.30.

Duminică, 21 iulie, are loc şi prezentarea de carte - "Din tainele voievozilor" de Iustin Cristian Oprea, apărută la Editura Lumina Tipo, Bucureşti, 2018.

În calendarul popular, sărbătoarea Sf. Ilie marchează miezul verii pastorale, când le era permis ciobanilor să coboare în sate pentru prima dată după urcarea oilor la stână. Cu această ocazie, ciobanii tineri sau chiar cei maturi aduceau în dar iubitelor sau soţiilor furci de lemn pentru tors, lucrate cu multă migală. Tot acum, apicultorii recoltează mierea de albine, activitate numită şi retezatul stupilor. În tradiţia populară, au loc practici de pomenire a morţilor şi ofrande rituale, iar oamenii duc la biserică flori şi busuioc spre sfinţire. Pentru alungarea ploilor torenţiale, a vijeliilor şi grindinei se făceau vrăji şi descântece şi tot acum se culegeau plantele de leac.

* Muzeul Municipiului Bucureşti va organiza sâmbătă, 20 iulie, ora 19.00, o prezentare de astronomie susţinută de Adrian Şonka la Palatul Suţu.

Luna, satelitul natural al Pământului, a fost vizitată în persoană de 12 oameni şi de multe alte sonde spaţiale. Cum este acolo va fi arătat cu ajutorul unor filme, fotografii şi hărţi detaliate despre Lună, informează site-ul oficial al Muzeului Municipiului Bucureşti (http://muzeulbucurestiului.ro).

Prezentarea durează aproximativ 55 de minute şi se va taxa cu un bilet de intrare de adult (5 lei). Locurile sunt limitate (80-100) şi se ocupă în ordinea sosirii (începând cu ora 18.30). Prezentarea începe la ora 19.05 sau mai devreme, dacă locurile din sală se ocupă înainte.

A fost a doua noapte de distracţie la Electric Castle. Mii de tineri au dansat fără încetare pe tărâmul Castelului Banff... Recomandări pentru weekendul 20 - 21 iulie 2019. Cum îți poți petrece timpul liber...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x