- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Reprezentanta din Spania, Iulia Daniela Goia, a primit mult-ravnita coronita (in valoare de 1.500 de euro). De asemenea, ea va fi si imaginea Hotelului Paradiso din Mangalia. Andreea Druga (din Franta) si Adriana Tiu (Moldova) au avut de impartit locul III (fiecare a primit cate 500 de euro). Locul II (in valoare de 1.000 de euro) a fost adjudecat de Jelena Milovanovici (Serbia). Premiul de popularitate (500 de euro) a fost adjudecat de Teodora Flavia Romocia (Turcia), care a fost votata pe www.missdiaspora.ro de peste 39.000 de utilizatori.
Am intalnit romani din toate colturile lumii care au venit special la Roma pentru a participa la prima editie a Festivalului Callatis in Cetatea Eterna. Mariana Mihaila, din Olanda, de exemplu, s-a prins in hora si vrea sa infiinteze o asociatie - DutchRo - cu si pentru romani. Peste 10.000 de romani traiesc in Tara Lalelelor si se cere ca acestia sa aiba si un acoperis cultural. Cine este interesat, poate sa primeasca mai multe informatii pe www.dutch-ro.nl. Am trait sa vad si un german care a venit la Roma pentru a fi alaturi de romani! Incredibil, dar va dau si nume, si prenume, ca sa nu credeti ca va spun doar povesti. Dieter Cullmann si-a lasat orasul de rezidenta - Zweibrücken - pentru a o vedea, in Cetatea Eterna, pe Felicia Filip cum canta „Mi-am pus busuioc in par". Regina Traviatei a avut o aparitie spectaculoasa in Piata Campidoglio.
A purtat un costum traditional vechi de peste 100 de ani, care i-a apartinut unei preotese din zona Olteniei. Costumul (cu tot cu istoria lui) a fost luat din colectia Elisabetei Turcu. Felicia Filip a fost acompaniata (la dans) de Ansamblul Folcloric Calusarii Slatinei si la (cantat) de Taraful din Morunglav. Neamtul, care vorbeste bine romaneste si ne cunoaste foarte bine traditiile si valorile, a spus: „Bravo, Maria Tanase!". In frunte cu viceprimarul Romei - Federico Rocca -, italienii au aplaudat cantecul si portul romanesc. Am avut reprezentati de seama: taraful, ansamblul de calusari din Slatina, Felicia Filip, K1, Cornelia Tihon, Nicolae Voiculet etc. Toata aceasta demonstratie romaneasca a avut loc chiar in anul cand italienii sarbatoresc 150 de ani de la unificare. Regele piemontez Victor Emanuel II si generalul sau, Garibaldi, au cucerit regatele si principatele din peninsula pentru a crea un nou stat, numit Italia. In 1870, Garibaldi a cucerit stravechea capitala, consfintind unificarea Italiei.
Organizatorii Festivalului Callatis 2011 - Pro Familia, Aldaco Film, Asociatia Romanilor din Italia (A.R.I.), sub patronajul Primariei Generale a Romei, au incins hora unirii (danza dell'Unita) pe Insula Tiberina si in Piata Poporului. „Asta-i hora horelor/ Hora romanasilor/ Asta-i hora romaneasca/ Cine-o joaca sa traiasca." Daca vom trai dupa cat s-a jucat, atunci ne vom intalni din nou la Roma, cand italienii vor sarbatori 300 de ani de la marea unificare. Ave ROMAnia!
Echipa de la Slatina
Daca nu ar fi fost Festivalul Callatis la Roma, atunci nu i-as fi cunoscut pe talentatii dansatori condusi de Iliuta Braileanu.
O echipa inimoasa, oricand gata sa raspunda la apel, indiferent cate grade parjoleau pietele unde aveau de jucat Calusul sau alte dansuri populare. Cinste lor, cinste coregrafului Iliuta, instructorului Diana Vilciu, profesorului coordonator Marian Croitoru. Merita pomeniti toti artistii Ansamblului Calusarii Slatinei, care au reusit sa-i faca si pe chinezi, si pe japonezi, si pe indieni sa joace romaneste. Iata-i, cu nume si prenume: Iulia Ene, Mioara Osman, Monica Iorga, Monica Birlica, Georgiana Sora, Loredana Cindea, Eli Sanda, Cornel Neagoe, Marian Olteanu, Alexandru Voinic, Paul Budrugeac, Ionut Baeat, Liciu Constantin si Iulian Rada. De asemenea, merita multumiri, pentru daruirea lor, si lautarii Mircea Enache, Liviu Enache, Cornel Enache, Costinel Langa, fara de care nu s-ar fi incins nici o hora. Si daca n-ar fi fost soferii Dumitru Ciobanica si Paul Ciobanu care sa-i aduca pe toti la Roma, Calusul nu s-ar fi jucat in Cetatea Eterna.
Citeste si Jurnalul!
Directorul General al Operei Nationale, Catalin Arbore: Dorim „sa cucerim” noi iubitori de muzica buna... Teatru: "Femeia care si-a pierdut jartierele", premiera oficiala la Romexpo...