Din program fac parte Fanfara Otomană, alcătuită din voluntari pasionaţi, dansul celor patru dervişi rotitori, dansuri tradiţionale româneşti şi turceşti.
Renumita bucătărie turcească va fi reprezentată printr-o expoziţie care cuprinde aproximativ 100 de standuri cu preparate diverse: tantuni, şuberek, plăcinte gozleme, kebab, baclava, rahat turcesc.
Cafeaua, ceaiul, şerbetul, limonada vor fi şi ele preparate tradiţional, cu ingrediente şi metode specifice bucătăriei Anatoliei.
În premieră, vor avea loc şi workshop-uri, în cadrul cărora doritorii vor fi iniţiaţi în tainele bucătăriei turceşti sau în cele ale pregătirii ceaiului turcesc. Tot în premieră va fi amenajat un colţ dedicat vegetarienilor, unde vor fi pregătite mâncăruri cu specific turcesc.
Evenimentul va cuprinde şi o serie de ateliere de creaţie artistică specifică culturii Imperiului Otoman. Vizitatorii sunt invitaţi să înveţe secretele artelor orientale în cadrul atelierelor: de caligrafie, de ebru (renumita artă turcească care presupune pictatul pe apă, apoi marmorarea hârtiei), arta decorării cu henna.
Pentru copii, vor fi organizate activităţi ca face-painting, modelaj de baloane, ebru, spectacole şi concerte.
Festivalul Turcesc este organizat de Fundaţia Tuna, care îşi propune să promoveze cultura turcă prin ceea ce este specific ei: ospitalitate, artă veche, folclor şi gastronomie.
Sursa : news.ro
Orchestra Naţională Radio va încheia stagiunea cu un concert dedicat muzicii de film... Primul spațiu verde din România cu bănci solare și wifi gratuit, amenajat de către Fundația Telekom Romania...